Väikeettevõtjad tervitavad ministeeriumi soovi osaliselt katta erafirmade autode kulusid

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

1. aprill 2017 kell 12:16



2013-Audi-S5-side-4

Foto: rahandusministeerium

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) heidab tänases pressiteates valgust ettevõtluses ja riigiametites kasutatavata autode kulude hüvitamise seaduse muutmise eelnõule. Muuhulgas selgub sealt, et vastutustundlikumad riigikogulased hakkavad peagi oma autodel kandma vastavat märgistust.

 

EVEA teavitab ettevõtjaid ja avalikkust, et rahandusministeerium saatis ettevõtlusorganisatsioonidele kooskõlastamiseks seaduse muutmise eelnõu, kus ta annab teada, et riik hakkab uuest aastast doteerima kõiki ettevõtluses kasutatavaid autosid, mis on värvitud kollaseks, 333 euroga ühes kuus. Värvi valimisel tuleb olla eriti hoolikas, kuna riik aktsepteerib ainult teatud värvi kollast, mis kooskõlastatakse ARK-i teenindusbüroodes teisipäeviti.

Eelnõu reguleerib ka palju poleemikat tekitanud riigikogulaste kuluhüvitiste kasutamist liisingumakseteks. Kõik need, kes on nõus sõitma autoga, mille mõlema küljel peal on kleeplindid sõnaga “riigikogulane“ (minimaalne tähekõrgus 15 cm), võivad liisingumaksed tasuda kuluhüvitiste arvelt, kartmata taunimist ühiskonna poolt. Seda loetakse tasuliseks teenuseks riigikogu maine tõstmisel (mis on kuluna PR- teenus), mis on viimastel aastatel kannatanud.

Samuti reguleerib eelnõu ametnike autode kasutamist. Nimelt, kõikide autode pealt, mis on mitme ametniku kasutuses ja kannavad kleepsu “maksumaksja raha kokkuhoidja“, erisoodustusmaksu maksma ei pea.

 

 

Allikas: EVEA pressiteade

Foto: rahandusministeerium

 

Toimetas Sander Soomaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt