Alkeemia Akadeemias räägitakse toitumisalternatiividest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

21. oktoober 2013 kell 11:05



Täna, 21. oktoobril kell 18 toimub Von Krahlis kuues Alkeemia Akadeemia vestlusring, kus erinevate toitumisalternatiivide teemal arutlevad doktor Adik Levin, toortoitumisspetsialist Sille Poola ja ravipaastu ekspert Natalia Trofimova.

 

“Oluline on rääkida toidu kvaliteedist ja ka sellest, kuidas toiduainete tööstus mõnitab tarbijaid,” lubab käsitlusele võtta ka mõned teravamad teemad doktor Adik Levin, kelle sõnul termin “tervislik toitumine” on omadega pankrotis.

“Soovitused on seinast seina ja tavakodanik on väga raskes olukorras. Kõik uus on hästi või väga hästi unustatud vana ehk teisisõnu näevad paljud väljapääsu selles, et hakata ise endale juurvilju ja puuvilju kasvatama. Väljapääsu sellest ummikust nähakse mahepõllumajanduses,” kirjeldab olukorda toitumisseptsialist doktor Adik Levin, kelle arvates on oluline individuaalne toitumine ja tähtsaim teadlik toitumine.

Täna õhtul räägib ta isiklikest eripäradest lähtuvast ja teadlikust toitumisest, mis on tema sõnul üheks tervise alustalaks ning arutleb ka selle üle, kas eestlased tarbivad liiga palju piimatooteid.

Toortoidu spetsialist Sille Poola arvab aga, et inimesele on parim nn “elus” ehk töötlemata toit. “Milleks valida surnud ja vormitu toit, mis maitseb alati samamoodi? Olles kord juba proovinud mahlakaid marju ja puuvilju, siis ei ole enam tagasiminekut seedumatu liha, küpsetatud ubade või maitsetu valge saia juurde,” jutustab radikaalsema ja üha enam populaarsust koguva toitumisviisi esindaja. Vestlusringis arutletakse ka selle üle, kas ja kuidas sobib toortoitumine Eesti kliimas ning kas tõesti piisab inimese organismile terve olemiseks ainult puu- ja köögiviljadest?

Kümme aastat taimetoitu ja viis aastat toortoitu söönud Sille Poola on lõpetanud Tartu Ülikooli, õppinud toitumise nõustajaks Eestis ja saanud taimedel põhineva toitumise (Plant Based Nutrtion) instruktori tunnistuse Cornelli Ülikoolist.

Ravipaastu ekspert Natalia Trofimova vastab küsimusele “Süüa või mitte süüa?”. Ja kui mitte süüa, siis miks ja millistel puhkudel ning kuidas teha seda ilma endale liiga tegemata. “Kõige tähtsam paastumise mõte on taastada tasakaal,” räägib ravipaastu kui loodusravi koostisosa esmakasutuselevõtja Eestis oma 30-aastasest kogemusest.

Lisaks Tartu Ülikoolile on ta õppinud Leningradi I Meditsiiniinstituudis dietoloogiat, Saksamaal Schwarzwaldis loodusravi ja vesiravi ning täiendanud end Inglismaal, Hispaanias, Rootsis.

 

Sündmus Facebookis.

Saade “Hallo, Kosmos!” dr Adik Leviniga.
Nädala Alkeemiku intervjuu Natalia Trofimovaga.
Sille Poola blogi.

 

Allikad: Alkeemia, Alkeemia 2

Foto: alkeemia.ee

 

 

Toimetas Maarja Aljas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt