Toeta Telegrami!

Telegram hindab üle kõige inimese vabadust ise valida, millist informatsiooni ta lugeda tahab ja meil on väga hea meel, et oleme saanud seda vabadust juba üle kolme aasta pakkuda.

Vajame lugejate toetust, et ka käesoleval aastal tegusalt edasi toimetada. Sinu ühekordne panus - 10 eurot - on ettemaks terve aastatäie sõltumatu, põneva ja kasuliku info eest. Telegrami lugeja vabatahtliku aastamaksu tegemiseks vajaliku info leiad siit.

Igale toetajale kingitus!

NB! Armas püsitoetaja, kuna tegutseme nüüd MTÜ-na, on toetuse konto number muutunud!

Aluseline vesi võib tervise taastada

7. märts 2013 kell 14:30



Water Red Heart

Portaal Mees.eu kirjutab, kuidas ebatervislikud eluviisid võivad mõjutada meie organismi pH-tasakaalu, muuta selle happeliseks ja sel viisil esialgu täiesti märkamatult viia meie tervise. Organismi tasakaalu aitab aga taastada näiteks aluseline vesi.

 

Inimese keha aluselisuse-happelisuse (pH) ideaalne tase on 7,35. See on kergelt aluseline ja iga väiksemgi kõikumine happelisuse poole mõjutab kogu meie organismi. Seepärast ongi väga oluline, et meie toidulaual oleks aluseliste ja happeliste toiduainete suhe tasakaalus.

Enim mõjutab tänapäeval vere pH-taset inimeste elustiil ja toitumisharjumused. Halba mõju avaldab liigse magusa, kohvi, alkoholi ja rasvase toidu tarbimine, kuid see pole veel kõik. Lisaks toiduainetele tekitavad organismis happelisi jääkaineid ka negatiivsed emotsioonid, stress, vähene uni ja keskkonnas levivad ja tahtmatult omastatavad saasteained. Meie keha ei suuda kõikidest happelistest jääkainetest iseseisvalt vabaneda ja osa neist salvestub meie organismi.

 

Tihtipeale me ei söö ega joo piisavalt tooteid, mis sisaldavad aluselisi mineraale nagu kaltsium, magneesium, naatrium, kaalium, et seda jääkainete hulka neutraliseerida ja pH uuesti tasakaalu viia.

Meie keha näeb küll tohutut vaeva, et liigset happelisust neutraliseerida, kuid ei tee seda alati kõige paremaid võtteid kasutades. Nimelt laenab ta aluselisi mineraale meie luudest ja kudedest, nõrgestades nõnda organismi ning luues soodsaid tingimusi rasvumiseks ja muude haiguste tekkeks. Ka vähirakud saavad alguse liiga happelisest keskkonnast.

Siinkohal saame ise oma kehale abiks olla. Rusikareegel on see, et kõik rohelist värvi aedviljad on aluselised (nt värske kurk, kapsas, brokoli, spinat, petersell, avokaado) ning kõik suhkrut sisaldavad toiduained happelised (nt üleküpsenud banaanid, šokolaad, kuivatatud puuviljad). Kui aga teatud toiduainetest (nt kohv, must tee, maiustused, nisutooted) loobumine tundub liiga karm, päästab just aluselise vee joomine. Sobib hästi nii sidruni-, laimi- kui ka kurgivesi.

 

Jaapanis läbi viidud põhjalikest uuringutest on selgunud, et aluseline vesi on parandanud mitmeid kroonilisi haigusi nagu diabeet, kõrgvererõhutõbi, kõrvetised, halb verevarustus, luude hõrenemine, seedehäired, migreen, stress, jalakrambid ja krooniline väsimus. Lisaks aitab aluselise vee joomine taastada pH-taset suus ja parandab seeläbi hammaste tervist.

Seega võib kokkuvõttes öelda, et looduslikult aluselise vee joomine on kõige lihtsam moodus oma organismile tuge pakkuda, taastada selle loomulikku vastupanuvõimet ja saavutada organismis tasakaalu, mis muudab inimesed elujõulisemaks.

Teooriaga nõustuvad ka paljud arstid, nende seas dr Riina Raudsik, kes leiab, et aluseline vesi on mugav ja maitsev alternatiiv soodaveele ning soovitab seda julgelt kõigile oma patsientidele. Lisaks soovitatakse aluselist vett kasutada ka kaalulangetajatel, mao ülehappesusega võitlejatel ja kontoriinimestel, kes tarbivad palju kohvi.

 

Täispikk artikkel: Mees.eu

 

Loe ka Arst.ee lehel ilmunud artikit “Organismi liighappelisus tekitab halba enesetunnet”.

Lisalugemist: Biore.ee

 

Toimetas Mariann Joonas