X

10 eurot =

Toitumisspetsialist: 10 ebasoovitatavat toiduainet ja muud ohud tervisele

14. aprill 2014 kell 12:38



5-Foods-a-Naturopath-Would-Never-Eat12. veebruaril andis USA raadiosaatele Coast to Coast AM” intervjuu rahvusvaheliselt tunnustatud tervise- ja toitumisekspert Ted Broer (sünd. 1955), kes on põhjalikult uurinud toitumise, biokeemia ja loodusravi valdkondi. Broer on esinenud toitumise teemadel paljudes tele- ja raadiosaadetes, pidanud loenguid ja kirjutanud mitu raamatut, nende seas “Maximum Energy Revised” ja “Breakthrough Health”.

 

Toitumisspetsialist Ted Broer on aidanud tuhandetel patsientidel alandada vererõhu, kolesterooli, triglütseriidi ja veresuhkru taset ilma retseptiravimiteta. Oma aastatepikkuses töös oli ta märganud, et teatud toidud tekitavad ameeriklastel südamehaigusi, diabeeti, vähktõbe ning tähelepanu puudulikkuse häiret. Ta koostas nimekirja kümnest toidust, mida ei soovita süüa ja alustas meedias laialdaselt kajastatud programmi “Söö, joo ja ole terve”. “Ebasoovitatavaid toite süües võiksid ülekaalulised ja haiged inimesed mõista, et nende olukord halveneb neid toite tarbides ja tervislikult toitumise otsus tuleks langetada kiiremas korras,“ ütleb Broer.

 

Hea tervise saavutamiseks tuleb vältida järgmisi toite ja aineid

1. Kõrge rasvasisaldusega liha – peekon, hot dog ja viinerid

Naatriumnitraati sisaldav liha soodustab vähkkasvajate teket ja leukeemiat. Vähk on teisel kohal 5–14-aastaste laste surma põhjustajana – see on kiirtoidu söömise tagajärg.

peekon ja hot dog Laur 1

2. Aspartaam

Aspartaam on kunstlik magusaine, mida kasutatakse suhkru asendajana dieetjookides jpt toodetes. Soodustab ajukasvajate ja vähktõve teket, peavalusid, insulte, silmanärvide kahjustumist ja muid terviseprobleeme.

3. Margariini ja transrasvu sisaldavaid tooteid

Toitude valmistamisel muudavad kõrge temperatuur ja õli hüdrogeenimine rasvhapped ohtlikeks teisenditeks, mida inimese organism ei suuda omastada.

4. Koorikloomad

Tuleks hoiduda vähi, kreveti, krabi ja austrite söömisest, sest need sisaldavad merereostuse tõttu arseeni, pliid ja elavhõbedat.

5. Rämpstoidud nagu magusad koogibatoonid ja karastusjoogid

Maisisiirup ehk glükoosi-fruktoosisiirup ja rafineeritud suhkur tekitab sõltuvust, maksakahjustust ja rasvumist.

6. Sojatooted

Suurendavad meestel naissuguhormooni östrogeeni taset, soodustavad naistel emaka- ja rinnavähi teket ning on kahjulikud loote arengule.

7. Fluoritud ja klooritud vesi

Fluoriid on neurotoksiin, mis kahjustab sisesekretsioonisüsteemi ehk endokriinsüsteemi, mis on organismi kudede ja elundite talitlust reguleeriv süsteem (näärmed, hormoonid ja retseptorid). Viimaste uuringute tulemused näitavad, et fluoriid ei takista hambakaariese teket, võimalik on hoopis IQ-taseme langus ja viljatuse oht.

8. Kõrge rasvasisaldusega ja mittemahepõllumajanduslikke piimatooted

Sisaldavad veise kasvuhormoone ja tervist kahjustavaid aineid, mis tulenevad GMO-loomasöödast.

9. Kohv

Tõstab stressihormoon kortisooli taset, mis kiirendab vananemist ja tekitab sõltuvust. Lisaks näitavad viimased uuringutulemused rohkel kohvijoomisel kehakaalu tõusu, kui on juba välja kujunenud sõltuvus, tekivad kohvipuudusel peavalud.

10. Alkohol

Harjumuspärane või igapäevane kasutamine tekitab vaimseid ja füüsilisi tervisekahjustusi.

 

Keemiapilved on reaalsus

Broer ei uskunud alguses keemiapilvedesse, arvates, et valitsus ei laseks globaalse soojenemise vastu võitlemiseks piserdada alumiiniumi ja baariumi atmosfääri. “Kutsusin kunagi Californiat päikesepaiste osariigiks, kuid nüüd näen pidevalt taevas lennukeid, mis jätavad sinna keemiaradu pikemaks ajaks. Kuna olen keemik, siis võtsin kahed vihmavee proovid ja saatsin laborisse uurimisse. Tulemused näitasid mõlemas proovis nii kõrget alumiiniumi ja baariumi taset, et seda vett ei tohiks juua. Paraku on geoinsenerlus reaalsus ja ma usun, et muudetakse ökosüsteemi ja pinnase PH-taset,” räägib Broer.

Teada on, et maakoores on 7% alumiiniumi ja seda on väga raske kaevandada, kuid sidumata alumiiniumiaatomeid looduses peaaegu ei leidu – alumiinium on toksiline loomadele, taimedele ja inimestele. Alumiiniumiosakesed tungivad läbi rasunäärmete otse ajju, põhjustades dementsust ja Alzeimeri tõbe. Baarium aga hävitab organismi immuunsüsteemi, häirides nagu alumiiniumgi endokriinsüsteemi ja olles tervisele väga kahjulik. Teatud võtetega saab organismi nendest ainetest puhastada, aga põhiline on see, et selline pihustamine tuleks kiiremas korras lõpetada, sest pikemaajalisel kokkupuutel on need ained tervisele ohtlikud, ütleb Broer.

chemtrail-page1 laur 3

 

Vaktsiinide asemel vitamiine

Broer ennast ei vaktsineeri, kuid ta sunni kellelegi oma veendumusi selles osas peale. Ta soovitab vältida mitmedoosilisi vaktsiine, sest need võivad tekitada dementsust. Samuti tuleks vältida skvaleeni ja tiomersaali sisaldavat gripisüsti, eriti last vaktsineerides. Ohutum on kasutada vaktsineerimise asemel D3-vitamiini, mis toetab organismi ja ravib talvel tekkivat masendust. Samuti leiab Broer, et kui igal aastal sureb 35 000 ameeriklast tavalisse grippi, siis on naeruväärne, et kui üks inimene sureb sea- või linnugrippi, kuulutatakse välja pandeemia.

 

Tervise hoidmine ja kaalu kaotamine

Keskeltläbi vaid 30% ameeriklastest hoolib oma tervisest ja koguni 70% inimestest on ülekaalulised. Vale on arvata, et hea tervis tuleb iseenesest ja ignoreeritakse tervislikke eluviise kuni on hilja. Alles viimasel ajal on hakanud inimesed mõistma, et hea enesetunne on nende endi kätes. Broer toob välja mõned punktid, mida kaalulangetamiseks jälgida tuleks.

1. Söö viis-kuus väiksemat portsu päevas, üks portsjon 300 kalorit.

2. Joo 8–10 klaasi puhast vett päevas.

3. Tarbi madala glükeemilise indeksiga süsivesikuid ja ära tarbi suhkrut, mis tõstab insuliinitootmist ja paneb organismi rasva talletama.

4. Kombineeri kardio- ja vastupidavustreening.

kehakaalu kaotamine laur 2

 

Koolitoit tekitab lastel keskendumishäireid

Broer juhib veel tähelepanu sellele, et USA koolides on toitumise olukord väga halb, kahjulikud ühendid kõige odavamates toitudes mõjutavad lapsi nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Broeri enda lapsed on seetõttu koduõppel. Lapse hea tuju, rahulolu ja selge mõtlemise tagab suures osas tervislik toitumine.

 

Helistaja Shawn Sanfordist:

Nägin aasta tagasi üht videot, kus üks tervisespetsialist toidu- ja ravimiametist ütles, et vitamiinid on toksiinid. Kas ka teie kinnitate seda?

Ted Broerer: USA toidu- ja ravimiameti poliitika liigub sinnapoole, et vitamiinilisandid kaoksid turult ja oleksid retseptiravimid. Aeg-ajalt tõstetakse see teema jälle üles, kuid tarbijad võitlevad selle vastu. Tekib küsimus, miks tahetakse inimestelt ära võtta õigus osta naturaalseid toidulisandeid. Euroopas, näiteks Saksamaal on osa vitamiine müügist ära võetud, kuid USA Kongress ja senat on praegu veel selle seadusemuudatuste vastu. Kui meilt võetakse ära võimalus vabalt vitamiine osta, siis oleme hädas, sest praegune toit on geneetiliselt muundatud, kemikaale täis ja vähese vitamiinisisaldusega.

 

Helistaja Nick Oregonist:

Olen mitmete hooldekodude omanik ja mõistan, et hooldealustele ei peaks andma salaamit ja üle kuumutama toite, kuid mind paneb imestama, et arstid ei räägi gluteenist, mida leidub nisus, odras ja rukkis, vahel ka kaeras. Oleme proovinud erinevaid tervislikke toitumiskavasid, kuid kõige suurem muudatus tuli gluteenivabade toitudega, mille häid tulemusi oli juba kahe kuuga näha.

Ted Broerer: Gluteenitundlikkus on paljudel inimestel, tekitades hulgaliselt terviseprobleeme, nagu näiteks autoimmuunhaigused. Gluteeni leidub peamiselt pagaritoodetes, kuid on ka gluteenivabu teraviljatooteid. Mul on hulk sõpru, kes on täielikult gluteeni vältides saavutanud suurepärase tervise.

 

 

Kuula saadet siit (tund 2, 3, 4).

Ted Broeri koduleht

Fotod: bodybyted.com, blogs.babble.com, robkdesigns.com, guzer.com, us.clipdealer.com

 

Laur Raudsoo