
22. juuli 2013 kell 11:03
Hiljutised pildid Jaapanis kasvanud köögiviljadest annavad vihje, et seal toodetud toidukaubast tasub eelmale hoida – soovitavalt umbes järgmised paarsada aastat. Fukushima tuumakatastroofist on möödunud üle kahe aasta, kuid uudised selle kohta, et radiatsiooniprobleem on jätkuvalt aktuaalne, ei näi kuskile kaduvat.
Uudisteportaal msn.com postitas loo koos piltidega Jaapanis kasvanud muteerunud köögiviljadest ning lisas hiljem uudisele paranduse, et Jaapani väitel ei ole need mutatsioonid kuidagi Fukushima katastroofiga seotud. Aga kuna paranduse allikat ei olnud viidatud, siis näib see pigem abitu katsena olukorda varjata.
Fotodel kujutatud köögiviljad varieeruvad siiami kaksikutena kasvanud maisitõlvikutest kuni virsikuteni, mis näivad kannatavat elevantsustõve all – vaata kõiki pilte SIIT. Korea veebileht kogus selle piltide kogumiku Fukushima Daiichi tuumajaama lähedastest küladest. Ei ole selge, milline mõju sellise köögivilja söömisel inimesele on. Nii Maailma Tervishoiuorganisatsioon kui ka Tokyo elektrikompanii väidavad jätkuvalt, et piirkonda on testitud ja vähki haigestumise risk on minimaalne.
See ei ole esimene kord, kui teatatakse, et Fukushimast pärit radiatsioon tekitab looduses mutatsioone. 2012. aasta augustis teatasid Jaapani teadlased, et 12%-l uuritud täiskasvanud siniliblikatest (Zizeeria maha) esineb mutatsioone tundlate ehituses, tiibadel ning mustris ja värvis.
Terve maailm vaatab ebamugavustundes Jaapani poole, sest pilvede ja ookeani kaudu levib radioaktiivne saaste üle terve maailma kõikjale.
Hiidkapsas.
Virsikukaksikud.
Kahepäine mais.
Virsikumonstrum.
Mutantkirss.
Mandariin.
Päevalillemutant.
Kurk.
Idutomat.
Karikakar.
Allikad: Natural News, Raw for Beauty, msn.com, imgur.com, BBC, Novaator
Fotod: msn.com
Toimetas Katrin Suik
Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.