Kasparov: Putin sekkus Eesti valimisvõitlusesse

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

20. oktoober 2013 kell 19:15



Venemaa võimudega tugevalt opositsioonis olev male eksmaailmameister Garri Kasparov kirjutab oma Facebooki postituses, et Venemaa president Vladimir Putin on Interpoli abil sekkunud Eestis toimuvatesse valimistesse, et aidata oma Kremli-meelset sõpra.

 

“Vene võimud ahistavad kodumaal opositsioonilisi kandidaate politsei ja prokuratuuri abil. OMON sekkub meie meeleavaldustesse, uurijad konfiskeerivad opositsiooni materjale ja nii edasi. Laupäeval ulatus Putini pikk käsi ka naaberriigi Eesti valimistesse oma uue õiguskaitseorganist liitlase Interpoli abiga,” kirjutas Kasparov oma suhtlusvõrgustiku Facebooki kontol.

Kasparovi sõnul on Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross olnud Venemaa süüdistuste sihtmärgiks juba pikemat aega ja tema vastuseis Putini jõupingutustele tirida Eesti tagasi Venemaa mõjusfääri on muutnud Eesti kohalike omavalitsuste valimised Kremlile oluliseks.

“Nüüd on Interpol postitanud KGB laimavad süüdistused oma veebi. See kujutab endast katset sekkuda tasavägisesse valimisvõitlusse oma kannupoisi kasuks, kes kasutas Interpoli postitust otsekohe Krossi ja tema liitlaste ründamiseks,” ütles male eksmaailmameister.

Kasparovi hinnangul on rahvusvahelise õiguskaitseorgani muutumine Putini käepikenduseks häbiväärne. “Venemaa on politseiriik, kus ei kehti seaduste ülimuslikkus ja kus puudub sõltumatu kohtusüsteem,” lisas ta.

“Putin soovib sarnaselt Greenpeace’i aktivistidele esitada ka Krossile süüdistuse piraatluses. Seda jaburust tuleb ignoreerida. Interpoli üle järelevalve teostajad peaksid astuma koheseid samme, vältimaks varem lugupeetud organisatsiooni muutumist diktaatori tööriistaks,” tõdes Vene opositsioonitegelane.

 

 

Allikad: BNS, Garri Kasparovi Facebooki lehekülg, ERR

Loe ka: G. Kasparovi kodulehekülg

Foto: 2le.ad

 

Toimetas Ksenia Kask

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt