Tulvavesi on Sindis tunginud jõeäärsetesse elumajadesse

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

18. aprill 2013 kell 11:30



 

Jäämass on ummistanud Sindis Pärnu jõe ning tulvavesi on tunginud juba Sindi Linnuriigi rajooni elumajadesse. Kolmapäeva keskpäeval Sindi paisult liikuma hakanud jäämass on ummistanud Pärnu jõe ning tõstnud jõevee taseme Sindis kõrgele, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile.

 

Kui kolmapäeva lõuna paiku uputas veetõus üle Sindi paisu lähedal asunud hooned, siis õhtuks jõudis vesi Sindis jõe ääres asuva Linnuriigi elamurajooni elumajadeni. Kui kolmapäeva õhtul tõusis vesi esimeste majade vundamendini, siis neljapäeva hommikul tungis vesi ka elumajadesse.

Päästjad ja politseinikud tõid ühest majast kuivale alale viis inimest ja koduloomad. Tulvavetes keegi vigastada saanud ei ole. Politsei on elamurajooni ligipääsuteed sulgenud, vältimaks loodusjõude uudistama tulevate autode ja inimeste kogunemist.

Rajooni elanikud alustasid ettevalmistusi veetõusuks juba kolmapäeval, tõstes oma varad majas kõrgemale, samuti viidi ohutusse kohta sõidukid. Pressiesindaja nentis, et samas piirkonnas on tulvavetega olnud probleeme ka eelnevatel aastatel.

Pressiesindaja sõnul on probleemiks ummistuse ulatus ja kuhjunud jää ebastabiilsus, mis ei võimalda näiteks jääd õhkida. Pärnu kesklinna sillast kuni Sindi uputusalani on Pärnu jõgi jääkaane all. Mujalt maakonnast teateid üleujutatud aladest päästele laekunud ei ole.

Päästjad soovitavad Pärnu jõe äärsete majade elanikel ennast võimalikuks kodust lahkumiseks või majade kaitsmiseks ette valmistada. Ohustatud piirkond on Pärnu lahte suubuvate jõgede äärsed asumid alates Torist kuni Pärnuni.

 

Allikas: BNS

Foto: uconn.edu

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt