“Hallo, Kosmos! Elu mõte” esitlusel mõtisklevad Ingrid Peek ja Einar Laigna elu mõttest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

5. detsember 2017 kell 18:45



Einar Laigna, Ingrid Peek - foto Riina Varol, Triin Maasik

Fotod: Riina Varol, Triin Maasik, pilgrim.ee

Kolmapäeva õhtul kell 18 kohtuvad Viru Keskuse Rahva Raamatus toimuvas õdusas vestluses uue inspiratsiooniraamatu “Hallo, Kosmos! Elu mõte” koostaja Ingrid Peek ning ajaloofilosoof ja vaimulik Einar Laigna, et mõlgutada mõtteid elust ja selle mõttest – mõttekusest, mõttetusest ja mõtestamisest.

 

“Elu mõtte küsimusele vastamiseks peaksite stuudiosse kutsuma Jumala. Meie keegi ei tea, mis on elu mõte. Meil tuleb lihtsalt seda elu elada. Mis on universumi mõte? Ilmselt ei ole see mõte viimselt meie käes. Me pole ise ennast teinud,” mõtiskleb Einar Laigna äsja kirjastuselt Pilgrim ilmunud inspiratsiooniraamatus.

“Mis on elu mõte? Seda küsimust küsisin ma seitsme aasta jooksul ligi neljasajalt Raadio 2 saate “Hallo, Kosmos!” külaliselt,” sõnab raamatu koostaja Ingrid Peek ja lisab: “Oma eluteel kõnnib inimene ise, aga sel rännakul võivad meile seltsiks olla sajad põnevad väga erinevate mõttemaailmadega tegelased, kes jagavad meiega oma mõtteid elust, selle olemusest ja mõtestamisest.”

Raamat “Hallo, Kosmos! Elu mõte” viib lugeja rändama eksistentsiaalsetele radadele.

“Seitsme aasta jooksul kogutud sajad mõttekillukesed menusaates külas käinud inimeste ilmavaadete kirevast kaleidoskoobist pakuvad inspiratsiooni niisama kulgejatele ja mõttemõlgutajatele kui ka elukutselistele elu-uurijatele ja eksistentsi sügavustesse sukeldujatele,” ütleb Ingrid Peek.

Selle üle, mis mõte on elul ja mis elu elavad meie mõtted, mõtisklevad raamatus teadlased, muusikud, enesearengu edendajaid, arstid, vaimulikud ja religiooniuurijad, psühholoogid ja terapeudid, šamaanid ja nõiad, vabamüürlased ja vandenõuteooriate uurijad, preestrid, ufoloogid, folkloristid, metafüüsikud, looduskaitsjad ja mitmete teiste elualade esindajad.

“Hallo, Kosmos! Elu mõte” on teine osa Kosmosesaate inspiratsiooniraamatute triloogiast. Esimene osa “Hallo, Kosmos! Palju õnne” ilmus möödunud aastal ning sisaldas sadade saatekülaliste isiklikke õnne valemeid.

elu_mote_esikaas_WEB

Raamatu “Hallo, Kosmos! Elu mõte” esitlus toimub kolmapäeval, 6. detsembril kell 18 Viru Keskuse Rahva Raamatus, kus eksistentsiaalsetel teemadel vestlevad raamatu koostaja Ingrid Peek ja tuntud ajaloofilosoof, teoloog, mõõgameister Einar Laigna.

 

Allikad ja lisainfo: raamatu esitlus Facebookis, Pilgrim

Fotod: Riina Varol, Triin Maasik, pilgrim.ee

 

Toimetas Sander Soomaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt