FDA: päikesekaitsesprei võib süttida ka pärast nahale kandmist

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

23. juuli 2013 kell 18:05



On teada fakt, et päikesekaitsespreide ja teiste aerosooltoodete kasutamine lahtise tule läheduses on ohtlik, kuid USA toidu- ja ravimiameti (FDA) värske raporti kohaselt on registreeritud ka mitu juhtumit, kus inimesed on lahtise tule läheduses põletada saanud pärast seda, kui sprei on juba nahale kantud, vahendab Tarbija24 Medical Dailys ilmunud uudist.

 

FDA teatab viiest juhtumist, kus päikesekaitsespreid kasutanud inimesed on saanud põletusi lahtise tule  läheduses olles, näiteks sigaretti süüdates, lõhnaküünla leegi juures, grillile lähenedes või keevitustöid tehes, ja neile on tulnud anda arstiabi.

“Need juhtumid näitavad, et lahtise tule lähedal olles või tulesädemete tõttu on ka juba pealtnäha nahal kuivanud sprei põhjustada õnnetuse,” ütles FDA kõneisik.

Kuigi õnnetusi põhjustanud päikesesprei Banana Boat Ultra Mist eemaldati müügist, hoiatab FDA, et ka paljud teised päikesekaitsevahendid võivad olla ohtlikud, kuna sisaldavad kergestisüttivaid koostisosi, millest ohtlikem on alkohol. Eriti ettevaatlik tuleb olla laste puhul, kuna võrreldes täiskasvanutega võivad nende põletused olla tõsisemad.

Seega on mõistlik kasutada mittetuleohtlikke päikesekaitsevahendeid, soovitab FDA.

 

Allikad: Tarbija 24, Medical Daily, FDA

Foto: fda.com

 

Toimetas Ksenia Kask

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt