Eestlased veedavad teleri ees üle kolme tunni päevas

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

4. oktoober 2013 kell 16:30



Eesti elanikud (alates neljandast eluaastast) veetsid septembris televiisorite ees keskmiselt kolm tundi ja 18 minutit päevas, selgub uuringufirma TNS Emor teleauditooriumi mõõdikuuringust. 

 

Eestlased veetsid telerite ees kolm tundi ja 15 minutit ning mitte-eestlased kolm tundi ja 25 minutit päevas. Eestlastel jagunes telekanali jälgimiseks kulunud aeg esmajoones Kanal 2 (25,1 protsenti), ETV (18,9 protsenti) ja TV3 (17,6 protsenti) vahel ning mitte-eestlastel PBK (23 protsenti), NTV Mir (13,1 protsenti) ja RTR Planeta (10,5 protsenti) vahel.

Septembrikuu kolm kõige vaadatavamat saadet olid Kanal 2 programmis. Seriaali “Pilvede all” ühte osa vaatas keskmiselt 174 000 inimest ehk 13,6 protsenti üldauditooriumist. Sari “Naabriplika” paelus 160 000 (12,5 protsenti) vaatajat  ja seriaal “Sajandi armastus” 148 000 vaatajat ehk 11,6 protsenti auditooriumist.

 

Ameeriklastele jääme õnneks alla

Uuringufirma Nielsen Co andmetel vaatab keskmine ühendriikide täiskasvanud kodanik televiisorit 5 tundi ja 11 minutit päevas, kusjuures keskmine elanik veedab 9 aastat oma elust televiisori ees.

Suurbritannia statistika on USA omale üsna sarnane. Sealt selgub veel, et keskmine laps on 7-aastaseks saades veetnud juba terve aasta teleri ees. Kuni täisealiseks saamiseni veedavad briti lapsed vähem aega koolis kui ekraani põrnitsedes.

Üle maailma on tõusvaks trendiks arvutite või ka telefonide kasutamine videote, filmide ja telesaadete vaatamiseks, mistõttu muutub ka telerivaatamise monitoorimine üha keerulisemaks ülesandeks. Seepärast muutub üha enam ebausaldusväärseks ka teleri külge kinnitatud mõõdikute süsteem, mis ei arvesta telerivaatamise aja sisse näiteks arvutis saadetele ja filmidele kulutatud aega.

 

 

Allikad: BNS, Statistic Brain, The Telegraph

Foto: digitaltrends.com

 

Toimetas Maarja Aljas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt