Vaata, millised olid tuntud loomeinimeste päevakavad

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

1. detsember 2017 kell 17:30



Foto: Telegram.ee + Canva.com

Kuidas leiavad loomingulised inimesed – heliloojad, kunstnikud, teadlased, filosoofid jt aega oma meistriteoste loomiseks? Los Angelesest pärit kirjanik Mason Currey uuris raamatus “Daily Rituals: How Artists Work” sadade loomeinimeste igapäevaseid rituaale, millest nad oma teoste loomise ajal kinni pidasid. Mõned ajalooliselt tuntud kuulsused hoidsid oma distsiplineeritud režiimist kinni aastakümneid, samas kui teised kohandusid kindla režiimiga vaid oma teoste loomise ajaks.

 

Kui sind on ootamas näiliselt ületamatu kogus tööd, võib olla tõeliseks katsumuseks otsustada kasvõi sedagi, kustkohast oma tööd alustada. Ööpäevas on vaid 24 tundi. Kuid ära unusta, et ka ajaloo kõige tuntumatel isikutel on olnud sama vähe või palju aega kui sinulgi.

RJ Andrews lõi Mason Currey raamatu “Daili Rituals: How Artists Work” põhjal põnevad joonised maailma kõige loomingulisemate ja mõjukamate inimeste päevakavast. Kahjuks ei ole täiuslikuks päevakavaks ühtset retsepti, sest kõik ajaloost tuntud suurkujud selles nimekirjas olid täiesti erinevate päevaste rituaalide austajad.

Loominguliste isikute päevakavade võrdlemine on äärmiselt põnev materjal. Mõned armastasid töötada varastel hommikutundidel, teised jälle hilisõhtuti. Paljud alustasid oma päeva kohvi, tubaka ja alkoholiga. Kui arvestada seda, et kaasaegne kontseptsioon tervisespordist arenes välja alles 20. sajandi keskpaigas, on huvitav vaadata ka seda, kui paljud loomeinimesed pidasid oluliseks veeta pärastlõunaid, tehes tervislikke jalutuskäike.

RJ Andrewsi graafikutelt võib näha, et mõningatel ajaloo suurkujudel olid üsna ekstsentrilised harjumused. Beethoven näiteks luges oma hommikukohvi tarbeks alati just 60 kohviuba.

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt