3. mail toimub inspiratsioonikonverents TEDxTallinn 2013

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

1. mai 2013 kell 21:21



 

Telegramist tuttavaid inspireerivaid TED-kõnesid on peagi võimalik ka oma kõrvaga kuulda. 3. mail toimub Salme kultuurikeskuses järjekorras juba viies inspiratsioonikonverents TEDxTallinn, millest tõotab tulla seni Eestis korraldatuteist suurim. Ühe päeva jooksul astub laval kõnega üles 15 oma ala tipptegijat, keda tihti Eestis esinemas ei näe. Nagu näeb ette rahvusvaheline formaat, on igal esinejal aega kuni 18 minutit, et anda oma elu kõne.

 

Sel aastal astuvad TEDxTallinnal üles põnevad kõnelejad nii Eestist kui mujalt. Ameerika Ühendriikidest saabuvad Tallinnasse futurist ja personaalse meditsiini teenuseid pakkuva MetaMedResearch’i teadusdirektor Michael Vassar ning Georg Masoni ülikooli majandusprofessor, ennustusturgude ekspert Robin Hanson, kelle eriliseks huviks on tulevikualad nagu tehisintellekt ja nanotehnoloogia. Tuleviku kooli arendaja Frida Monsén Stockholmist töötab välja uusi, digitaalajastust tingitud õppimissituatsioone ja -meetodeid. Hollandlane Ton Zijlstra on üheks avatud digitaalse tootmise (FabLab), avatud valitsuse ja avatud andmete (open data) eestkõnelejaks Euroopas. Viimasel ajal on veel rohkelt tähelepanu pälvinud advokaat Polly Higginsi tegemised, kelle eesmärgiks on muuta ökotsiid Euroopa Liidus karistatatavaks.

Kahtlemata on TEDxTallinn silmapaistev ka kodumaiste esinejate poolest: kõnedega astuvad üles oma ala vaieldamatud klassikud astrofüüsik akadeemik Jaan Einasto ning loodusfilmide meister Rein Maran. Ühiskondlike teemade vallas jagavad teadmisi Riigi Infosüsteemide Ameti peadirektori ja küberkaitse spetsialist Jaan Priisalu ning Targa Töö Ühingu asutaja ja eestvedaja Kadri Seeder.

Kõnedega astuvad üles ka tugeva sotsiaalse närviga kultuuritegelased, teatrijuht Peeter Jalakas ning eesti-vene poeet Igor Kotjuh. Kunstnike fantaasiarikast maailmanägemust on esindamas Okeiko ja Olesja Katšanovskaja (Solaye Nova). Kodumaal mitte väga tihti üles astuv pianist Kristjan Randalu mängib seekord klaveri asemel hoopis sõnadega, muusikas väljendab ennast aga „Klassikatähtede“ värske finalist löökpillivirtuoos Heigo Rosin.

TED tuleb lühendatult sõnadest technology, entertainment, design – tehnoloogia, meelelahutus ja disain – kolm avarat valdkonda, mis aitavad ühiselt kujundada meie tulevikku. Järgides TED-i tunnuslauset – “Ideed, mis väärivad jagamist“ – on TED algatanud programmi nimega TEDx.

Konverentsile on oodata üle 500 osaleja. Piletimüük on tänaseks küll lõppenud, kuid kõigil soovijail on võimalik osa saada ürituse otseülekandest TEDxTallinna koduleheküljel või registreeritud ühisvaatamisel (HD kvaliteet).

 

 

Lisainfo: TEDx Tallinn

 

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt