Bulgaaria parlamendiliikmed otsustasid oma palga külmutada

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

5. juuni 2013 kell 18:11



 

Bulgaaria uus sotsialistide valitsus tegi kolmapäeval teatavaks rea meetmeid vaesuse leevendamiseks ja hädaliste abistamiseks. Parlamendiliikmed otsustasid solidaarsuse märgiks oma palga külmutada, kirjutab BNS.

 

Möödunud nädalal ametisse astunud peaminister Plamen Oresharski ütles, et tuleval talvel saavad senisest enamad inimesed küttekompensatsiooni ja emapuhkuse tasu tõuseb.

Parteitu endine rahandusminister Oresharski on lubanud riigi majanduse tõsiselt käsile võtta. Bulgaaria on Euroopa Liidu vaeseim riik, mille elanikest 22 protsenti elab allpool vaesuspiiri ja tööpuudus ulatub 12 protsendini. Kavandatavad meetmed lähevad valitsusele maksma 26,9 miljonit leevi (13,7 miljonit eurot).

Statistika näitab, et 83 protsendil Bulgaaria leibkondadest – 6,1 miljonit 7,4 miljonist – on sissetulek alla ametliku miinimumi ehk 566 leevi (289 euro).

 

“Bulgaarias ei ole asjad kunagi nii halvasti olnud”

Bulgaaria värske peaministri Plamen Oresharski arvates ei ole riigi sotsiaalne ja majanduslik olukord lähiajaloos veel sellises madalseisus olnud. “Võin ilma mingi kahtluseta väita, et olukord riigis pole kunagi olnud halvem. Ma ei räägi ainult majandusnäitajatest vaid ka probleemidest avalikus sektoris. Inimesed on meeleheitel,” selgitas peaminister.

 

 

Allikad: BNS, Novinite

Pilt: cia.gov

 

Toimetas Mariann Joonas

 

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt