Venemaa kuumad uudised 10. – 23. juuni

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

24. juuni 2013 kell 11:10



 

Riik üritab muuta venemaalaste elustiili tervislikumaks

Venemaa Tervishoiuministeerium üritab tänavu 55 miljoni rubla maksva telereklaamikampaaniaga tõugata venemaalasi eemale tubakast, alkoholist ja narkootikumidest. Reklaamide üks eesmärk on suunata inimesi ka portaali takzdorovo.ru infoga tutvuma. Pikemas perspektiivis toetab kampaania aastaks 2015 alkoholitarbimise vähendamist praeguse 19 liitri pealt elaniku kohta 10 liitrini ning suitsetajate osakaalu langemist elanikkonnast praeguse 40% pealt 25%-ni. Link.

 

Rubla devalveeritakse, ei devalveerita, devalveeritakse, ei devalveerita

Venemaa rahandusminister on äsja avalikult välja öelnud mõtte, et üks meede Venemaa jaheneva majandusarengu elavdamiseks võiks tema arvates olla ka rubla devalveerimine.

Paar päeva hiljem aga teatas senine presidendi majandusnõunik, nüüd värske keskpanga juht, et rubla devalveerimist vähemasti lähemal ajal plaanis ei ole. Link 1, link 2.

 

Avati Tarkovski arhiivid

Tarkovskile pühendatud alates 2007.  aastast korraldataval filmifestivalil “Zerkalo” avati tänavu eelmisel aastal Sotheby oksjonilt 2,3 miljoni dollari eest Venemaale ostetud Andrei Tarkovski arhiivid. Link 1, link 2.

 

 

Toimetas Ain Hinsberg

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt