Iraan on vasturünnakuks valmis

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

20. märts 2013 kell 8:51



President Obama saatis Iraani uue aasta puhul esmaspäeval videotervituse, milles rõhutas veelkord, et neil on ülim aeg oma tuumaprogrammist taganeda ning lõpetada riigi vastu kehtestatud sanktsioonid. Tervituses oli loomulikult ka ähvardus edasisteks meetmeteks ja piiranguteks, kui Iraan sõna ei kuula.

 

Teheran väidab järjekindlalt, et nad soovivad tuumaprogrammi vaid meditsiiniuuringuteks ning elektri tootmiseks, kuid Obama sõnul “pole nad olnud võimelised rahvusvahelist üldsust veenma, et nende tuumategevustel on vaid rahumeelsed eesmärgid”.

 

Iraani majandus on saanud sanktsioonide tõttu tugeva löögi ning meditsiinitöötajad kurdavad ravimite defitsiiti, mis teeb paljud kriitilised operatsioonid võimatuks. Euroopa poliitikud on üles kutsunud arstiabi probleemi lahendama, sest USA sanktsioonide tõttu ei tohiks kannatada mitte tavalised inimesed vaid valitsus.

 

Press TV andis teada, et Iraani komandörid on saanud loa vastata viivitamatult kõikidele vaenlaste rünnakutele, sest Iisrael on korduvalt öelnud, et nende kannatus on Iraani tuumaprogrammi tõttu katkemas. “Ekspansionistlikud režiimid seisavad silmitsi arvukate ja ettenägematute probleemidega, kui nad ei saa aru maailma ja regiooni situatsioonist,” rõhutas Iraani sõjaväeallikas.

 

 

 

Allikad: Reuters, Guardian, PressTV

Toimetas Maarja Aljas



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt