Prantsusmaa avaldas ministrite varandusliku seisu

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

15. aprill 2013 kell 20:07



 

Prantsusmaa avaldas täna esimest korda oma ministrite varandusliku seisu, president François Hollande’i sotsialistlik valitsus loodab selle sammuga hiljutise maksuskandaali järel oma usalduse taastada, vahendas BNS.

 

Peaminister Jean-Marc Ayrault’ ja veel 37 kabinetiliikme pandi õhtul välja selleks loodud valitsuse veebilehel.

Samas kardetakse, et samm võib anda ka vastulöögi, andes pikaleveninud majanduslanguse ajal aimu võimukandjate rikkusest. Kõrged riigiametnikud tunnistavad sammu riskantsust, kuid loodavad, et see keerab uue lehekülje endise eelarveministri Jérôme Cahuzaci salajase Šveitsi pangaarve ümber puhkenud skandaalis.

Otsus on põhjustanud elava arutelu, kuna Prantsusmaal pole üldiselt kombeks oma rahaasjadest rääkida ning riigiametnike jõukust on seni peetud nende eraasjaks. Nii parem- kui ka vasakpoolsed parlamendisaadikud on otsust teravalt kritiseerinud ning valitsust võib oodata tõsine võitlus, kui varade avalikustamist üritatakse 24. aprillil parlamendile saadetavas eelnõus laiendada ka seaduseandjatele.

Otsuse üle on muret väljendanud ka sotsialistide fraktsiooni juht rahvusassamblees Claude Bartolone, kelle sõnul lahendus pole õige ning võrdub “vuajerismiga”.

Eriti hoolikalt võetakse ilmselt luubi alla rikkad ministrid, teiste seas tuntud kunstisõber välisminister Laurent Fabius. Tervishoiu- ja sotsiaalminister Marisol Touraine on juba öelnud, et tema varad ulatuvad umbes 1,4 miljoni euroni ning on peamiselt seotud mitme kinnisvaraga Pariisis.

 

Allikad: BNS, Global Post, The Telegraph

Foto: Internet

 

Toimetas Õnne Puhk

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt