Ole teadlik: tantramaailm sisaldab nii valgust kui pimedust

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

16. märts 2017 kell 21:04



psycho-the-rapist-its-one-word-george-psychotherapist“See, kes mõistab tõde oma kehast, suudab mõista kogu tõde Universumist.” – Rat Nas Tantra

“Kui ma 7 aastat tagasi sisenesin tantramaastikule, siis polnud mul õrna aimugi, et see võimas ja sügav vaimne teekond sisaldab täpselt sama palju pimedust, kui valgust. Iidsed spirituaalsed õpetused, milles on sügavalt käsitletud inimese seksuaalsust, õpetavad meile, kuidas elada nii, et meie seksuaalsus ei juhiks meid, vaid meie juhiksime oma seksuaalsust. Inimene on seksuaalne olend ja seksuaalsus on paratamatu ja suur osa meie elust. Suuremal osa jaoks ühiskonnast aga toob tavaliselt seksuaalsus tihti palju kannatusi. Tantra aitab meil mõista seda tähtsat osa meie elust paremini ja saada sellega suuremasse harmooniasse. Lisaks saab võimsat seksuaalenergiat õigesti kasutades suunata seda inimese vaimsesse arengusse. See on ideaalne tantramaailm. Milline on aga tegelikkus,” küsib tantraterapeut ja -õpetaja Jaya Shivani.

 

Minu enda esimene kogemus tantramaailma pimeda poole pealt tuli üsna varakult. Peale minu esimesi tantra kursuseid pakkusin ennast tolleaegsele õpetajale appi kursuseid korraldama. Kuna mulle teema väga meeldis, siis tahtsin saada osa sellest maailmast nii palju, kui vähegi saab, ning töötada õpetaja jaoks ise saades korrata kursuseid tundus mulle hea ideena. Kuna meil oli ka palju ühist elus selja taga, siis me mõistsime teineteist hästi.  Koostöö sujus ja saime headeks sõpradeks. Käisin õpetaja juures ka vähemalt korra või kaks nädalas joogatunde võtmas ning samuti tegime erinevaid teraapiad, nt hüpnoteraapia. Sellel ajal ei olnud ma veel teadlik tantra teraapia võimalustest. Ühel hetkel hakkas õpetaja mulle rääkima, et minu seksuaalsus oleks vaja avada ja vestlused kujunesid ümber selle, et ta peaks mulle Yoni (vagiina) massaaži tegema, ning et see võib ka vahekorrani minna. Õpetaja rõhutas, et mul ei tohiks mingit ideed tekkida suhtest, see on vaid seks ja selle eest ta minult raha ei soovi. Aga minu isikliku arengu koha pealt oleks see väga oluline.

Olin sellel ajal just alustamas uut suhet, minu partner küsis, kas ma soovin avaneda kellegagi sellises olukorras või sooviksin avaneda inimesele, kellega mul on ühendus. Tema jutt tundus mulle mõistlik. Tundsin, et kaalusin õpetaja ettepanekut iga kord, kui tema juures joogas käisin, sest ta suutis hästi veenev olla. Kui ma sõitsin Taisse joogakooli, siis ka seal tehti mulle pakkumine seksuaalvahekorraks kooli peaõpetajaga. Siis hakkas mulle järjest rohkem ja rohkem selgeks saama, mis selles maailma telgitagustes toimub. Peale seda hakkasin kuulma paljusid erinevaid lugusid sellest, kuidas magatakse õpetajatega, kuidas on paljud, kes saavad haiget ning ka seda, et tantra teraapia seansside ajal esineb tihti inimeste väärkohtlemist seksuaalselt. Mind hämmastas see maailm väga. Inimesed, kes ise õpetavad, kuidas juhtida oma seksuaalsust, ei suuda seda ise teha karvavõrdki.

Ilmselt on täna paljudele inimestele veel arusaamatu, milline peaks olema üks õige tantra teraapia seanss ning milliseid omadusi peaks kandma tantra õpetaja.

Tantrateraapia seansi eesmärk on tõepoolest avada inimese peidus olev seksuaalsus. See, mida meie kehad ja meel kogeda võivad on võimas, aga suurem osa inimesi isegi ei jõua selle teadmiseni kunagi, kogemusest rääkimata. Tantrateraapias saab nii avada, kui ka tervendada meie seksuaalsust. Inimesed tulevadki tihti enne tervenema ja peale seda saavad avaneda. Need, kellel pole vaja terveneda saavad avaneda kiiremini. Erinevate seksuaalsete probleemidega ei ole palju kohti, kuhu minna. Seksuoloogid kuulavad Sind ära, kirjutavad ravimid, kuid tihti ei too see kaasa mingit muutust. Kui naine ei saa orgasme, siis selleks rohu võtmine ei too erilist tulemust.

Tantrateraapia on väga võimas ja äärmiselt vajalik, kuid pean tunnistama, et viimaste aastatel toimunu valguses, olen ka ise mõelnud korduvalt loobuda tantraga tegelemisest. Väga palju on olnud viimastel aastatel juhtumeid, mis on ka minuni jõudnud, kus tantraterapeudid rikuvad jämedalt kliendisuhte piire ning selletõttu on traumasid rohkem, kui tervenemist.

Tantrateraapia seansil on väga oluline enne seanssi panna paika piirid ja teha kokkulepped, mida seansi ajal ei muudeta. Sellel hetkel, kui klient on laua peal alasti, on ta habras ja haavatav, ning muutunud teadvuse seisundis. Keha on erutusest aktiveerunud ning sellel hetkel võib olla nõus asjadega, mida me kunagi kaine mõistuse juures ei aktsepteeriks. Nii nagu me alkoholijoobes teeme rumalaid asju ja hommikul kahetseme, tihti silmad häbitäis, on siin sama lugu. Sellepärast tuleb kõik vajalikud kokkulepped teha enne seanssi. Mõlemad pooled peavad väljendama oma vajadusi ja oma piire, nii klient, kui ka terapeut. Seansi käigus ei tohiks tegelikult olla mitte kehavedelikke vahetamist ja samuti ei pea klient mitte mingil viisil pakkuma terapeudile seksuaalset rahuldust.

Seksuaalset tervendamist võib tõesti teha ka läbi vahekorra, kuid see on miski, mis peab juhtuma kahe inimese vastastikkusel soovil. Mina isiklikult ei ole kunagi soovinud teraapiasessioonil teha sellist tervendamist. Meie energeetika saab sellest suuresti mõjutatud. See võib tuua probleeme nii terapeudile, kui ka kliendile. Kui terapeut peale tervendamist ei puhasta ennast korralikult läbi spirituaalsete praktikate, siis jääb osa kliendi energiast talle ja samuti kliendile läheb osa sellest, mida terapeut on endasse korjanud. See ongi peamiseks probleemiks, miks terapeudid saavad oma seksuaalsuse orjadeks. Nad hakkavad toituma teiste energiatest ja satuvad neist sõltuvusse. Terapeudist, kes peaks olema andja rollis saab hoopis võtja. Võtjate auk, mis on nende sees, on aga põhjatu ning ei saa kunagi täidetud. Klient, kes tuli saama, tunneb, et temalt on vägisi võetud midagi, mida ta poleks üldse tahtnud anda. Isegi, kui terapeut ütleb, et tema kogemuse järgi oleks vaja kliendil tervenemiseks vahekorda, siis tuleks selle seansi ajal järgida algselt tehtud kokkuleppeid, ning leppida kokku uus seanss, uute piiride ja kokkulepetega.

Kui ma õppisin tantraõpetajaks, siis ütles meie õpetaja: “Valmistuge higistama verd sellel teekonnal”. Tol hetkel ei mõistnud ma, mida see lause tähendab,  kuid tänaseks mõistan seda suurepäraselt. Kui me hakkame praktiseerima ja töötama nii võimsate energiatega, siis kõik, mis on meie sees, kõik võimendub. Kui me pole piisavalt tööd teinud oma pimeduse ja haavadega, siis võime saada teistele inimestele väga ohtlikeks. Alles hiljuti lõpetas üks mees hullumajas pärast 10-päevast tantraterapeudi kursust. Minu tervendamata ala oli hirm. Esimesed neli aastat Tantra teekonnal tõid selle hirmu mulle nii selgesti nähtavaks, et mul polnud muud võimalust, kui sellesse pea ees sukelduda. Läbi selle tuli ka tervenemine. Kui poleks olnud tantrat, oleksin ilmselt tänaseni selles hirmu maailmas lõksus.

Hakates praktiseerima seksuaalset tervendamist, peame vaatame endale reaalselt otsa: kas ma saan hakkama selle vastutusega, mis mulle on antud? Käitudes õigesti, on meil võimalus anda inimesele imeline kingitus. Käitudes valesti, on meil võimalus teha inimestele väga haiget.

Tantrateraapia ei ole litsentseeritud ala ja seega võib seda praktiseerima hakata igaüks. Inimene võib ära käia 2 päevase tantramassaaži kursuse ja nimetada ennast õpetajaks või terapeudiks. Tantra nime all tehakse palju seda, millel pole tantraga mitte midagi pistmist. Inimesed, kes pakuvad seksuaalteenuseid, peaksidki seda reklaamima vastavalt. Mehed, kes soovivad naistega seksida raha eest, võivad ennast reklaamida mees-eskortidena. Tantra on kahjuks sõna, mis müüb hästi. Sellepärast kutsutakse iga nurgatagust erootilist massaaži tantraks.

Tõeline tantristlik teekond hõlmab väga suurt distsipliini, puhast eluviisi ja õpetab elama harmoonias nii iseendaga, kui ka ümbritseva maailmaga. Nii nagu sees, nii ka väljas.

 

Om Shanti,

Jaya Shivani

 

Vaata ka: Jaya Shivani koduleht



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt