Eestis avatakse kuus kakskeelset lasteaeda

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

25. oktoober 2013 kell 9:21



Kui seni on keelekümblus toimunud nii, et eesti lapsed on pandud vene lasteaedadesse või vastupidi, siis nüüd on riik otsustanud moodustada lasteaiarühmad, kus töö käib kahes keeles korraga, kirjutab Eesti Päevaleht.

 

Praegu koolitab sihtasutus Innove kasvatajaid ja 2015. aasta sügisel on selliseid lasteaedu Eestis kuus – üks Tallinnas, Tartus, Kundas ja Pärnus ning kaks Tapal.

Rühmadesse oodatakse nii eesti kui vene peredest pärit kolmeaastasi lapsi, keda õpetavad vaheldumisi kaks kasvatajat, neist üks venelane, teine eestlane.

“Selle programmi puhul ongi hea, et mõlemale keelele pööratakse võrdselt tähelepanu nii suhtlemises kui ka õppimises – kogu lasteaia keskkond, kasvatajad ja materjalid seinal räägivad lapsega algusest peale kahes keeles ning see ongi tema jaoks normaalsus, mis lasteaiaga kaasas käib,” selgitas Innove keelekümblusspetsialist Anna Golubeva.

Tallinnas tuleb kakskeelne rühm Kellukese lasteaeda, mille direktor Tamara Brosuk märkis, et eestlaste huvi lapsi venekeelsesse rühmadesse panna on alles kolm aastat tagasi alanud trend.

 

Allikad: BNS, Eesti Päevaleht

Foto: norderney-zimmerservice.de

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt