Armastus, seks ja tantra, VI osa – sissejuhatus orgasmi

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

12. detsember 2013 kell 20:34



Lori Doyle on ameeriklanna, kes juhatab Tallinnas Eesti suurimat jooga- ja tantrakooli Bhairava Yoga. Lori on praktiseerinud tantrajoogat viimased 13 aastat ning kahe kuu jooksul jagab ta õpitut/kogetut ka Telegrami lugejatega. Kuuendas osas on kõne all seksuaalharidus täiskasvanutele – sissejuhatus orgasmi.

 

Kujutlege maailma, kus seksuaalharidus ei räägiks ainult lindudest ja mesilastest… Neist paarist korrast elus, kui soovite last saada. See räägiks hoopis armatsemisest. Kui sellest mõelda, on hämmastav, et meie elus nii olulist teemat käsitletakse vaid mehaaniliselt ja bioloogiliselt sel ainsal korral, kui sellest sünni ja 20-aastaseks saamise vahel üldse kõvahäälselt räägitakse. Ma ei räägi selle teema käsitlemisest 10-aastastega, kuid miks mitte teismelistega? Tantristlikust seisukohast on see ideaalne aeg seksi tohutu potentsiaali üle arutlemise alustamiseks…

Oleme oma tantrakursustel tuhat korda kuulnud: “Soovin, et oleksin seda kõike juba koolis õppinud.“ Asi on selles, et täpselt nagu lapseeas teist keelt õppides muutub see loomulikuks ja sundimatuks; lähenedes ka seksuaalsusele väga avatult (ja loodetavasti tantristlikult), teadvustades selle kasulikkust nii paljudel tasanditel, siis ehk hakkaks peagi täiskasvanuks saavad teismelised seksi väärilise austusega suhtuma ning selle tervendavat ja isegi vaimsust äratavat väge hindama.

Vaadake ses suunas liikumiseks mõningaid seksuaalsuse aspekte ning seda, miks seksuaalenergia nii oluline on.

 

Seksuaalenergia on meie loomingulise jõu keskmes

Kas teate, mis on ühist Mozarti geniaalsel heliloomingul, Frida Kahlo briljantsel kunstil või Enya hingestatud lauludel? Jah, seksuaalenergia on meie loomingulise jõu keskmes. Võite ise näha, kui energilised ja loomingulised on noored. Ehk mäletate iseennast nooruses tulisena, kirglikult põlemas (võib-olla kirglikult ka lollusi tegemas, kuid siiski põlemas), valmis kell 3 öösel benji-hüppeid tegema, valmis maailma muutma jne. Kuhu see inimene kadus?

See toob meid tagasi meie teema juurde ning kuidas see seksiga seotud on. Kogu see noorte meeletu loominguline ja energiline joovastus tuleneb kehas asuvast peenenergiast nimega ojas. Seda peenmateeriat, mis otsetõlkes tähendab elujõudu, peetakse tantras ja ajurveedas, iidses India meditsiinis, äärmiselt vajalikuks energiaks, mida me kogu elu vältel kasutame, kuni see ühel päeval otsa saab ja me sureme. India pärimuse järgi on meil sündides “kolm ja pool tilka” ojas-energiat. See on muidugi metafoorne väljend, kuna ojas on peenenergia, mis asub meie olemuse nähtamatutel tasanditel, nagu ka kõik muud meie energiad. See on aga kõigist energialiikidest tähtsaim ja meil pole täpset valemit selle kaotamise kohta, küll aga teame, kuidas me seda kaotame – ja et tagasi seda ei saa.

Ojas on meie ainus tervise ja pikaealisuse allikas. Võite küsida: kuidas ma seda hädavajalikku, eluandvat energiat siis raiskan? Selleks on mitmeid viise, alustades sünnitamisest – mis võib naise tohutut loomingulist potentsiaali ja elujõudu kahandada – kuni ekstreemset põnevust taga ajava või stressirikka elustiilini. Kõige olulisem ojas-energia kulutamise viis on aga seks. Iga kord, kui mees ejakuleerib, kasutab ta ära väikese osa sellest pühast ainest. Sama kehtib naise puhul plahvatuslike kliitoriorgasmide korral. Te saate kohe aru, kui olete osa oma ojas-energiast ära kasutanud, mõlemal juhul võite selgelt tunda energiataseme langust. Mees tunneb ejakulatsiooni järel end tavaliselt tühjana ja tahab magama keerata. Naine, kes saab vaid väljapoole suunatud, plahvatuslikke orgasme, kaotab samuti tavaliselt seejärel kohe huvi seksi vastu.

Kuidas ojas-energiat säilitada

Kui olete mees, siis meenutate siinkohal ehk kõiki neid kohtinguid oma parema käega… Just seetõttu oleks tantristlik praktika noortele nii suureks kingituseks. Sest kui meil ei tarvitseks veeta nii pikka aega, või lausa kogu elu, oma seksuaalenergiat, oma kallist ojas-energiat frivoolselt raisates, saaksime nautida tohutut energiat ja vitaalsust, mahlakat loomingulisust, tervist ja pikaealisust alates oma esimestest seksuaalkogemustest kuni kõrge vanuseni – mis ei tundugi siis ehk enam nii kõrge.

Kuidas see kõik siis tantraga seotud on? Tantra pakub lahendust ojas-energia kaotamise probleemile. On muidugi ka esimene lahendus, mis on üsna primitiivne ja pole enamiku inimeste jaoks praktiline või võimalik: tsölibaat. Seda lähenemist eelistatakse kloostritraditsioonides ja see võib anda tantraga sarnaseid tulemusi; sel juhul suunatakse seksuaalenergia vaimsetesse praktikatesse. Ka sportlastel soovitab treener sageli enne võistlusi seksist hoiduda (vahel isegi mitu päeva). Siin on sarnane eesmärk, seksuaalenergia kulutamise asemel tüdrukuga palutakse sportlasel see energia võistlusse suunata. Seda teatakse õigupoolest juba aastatuhandeid, et seksuaalakt vähendab mehe jõudu, kuigi alati pole teatud, miks see nii on. Isegi Mesopotaamia aegadel kirjutati ühes inimkonna vanimas eeposes, kuidas kangelane Gilgameš saatis lõbunaise oma rivaalilt jõudu ammutama…

Teine lahendus on natuke keerulisem: Tantra. Tantra õpetab, kuidas ojas-energiat säilitada. Nädalate või kuude pikkuse protsessi vältel õpivad mehed eristama oma orgasmi ja ejakulatsiooni, suurendades järk-järgult oma naudingu ja orgasmivõime läve, mis võib saada palju võimsamaks kui tavaliselt arvatakse. Tantristlikud mehed võivad õppida isegi ilma erektsioonita orgasme kogema – uskumatu, aga tõsi. Selle (naistega võrreldes) keeruka treeningu plusspooleks on see, et kõrvalnähuna hakkab esmakordselt elus mehe erutuse rütm sarnanema naiste omaga, mis tähendab, et nad suudavad voodis palju kauem vastu pidada, nad võivad tänu sellele avastada, et nende armsam on orgastiline või lausa multiorgastiline. Mees, kellele meeldib oma naisele naudingut pakkuda, muutub tantra abil lausa kangelasteks, kes suudab naist väga sügavuti rahuldada.

Naistel tuleb tantra palju loomulikumalt välja, kuna neil on teistsugused, sisemised seksuaalorganid. Tantra abil õpivad naised kogema seitset tüüpi orgasme, tõstes selle energia seesmiselt väga peenele tasemele. Tantristlikud naised muutuvad kergesti multiorgastiliseks, mis on ühtlasi tohutult tervendava mõjuga. Kahjuks kipub naistel oma kaasasündinud tantra-võimekusele vaatamata olema aga rohkem seksuaalseid blokeeringuid, jällegi oma seesmiste seksuaalorganite tõttu. On väga tavaline, et naised hoiavad stressi, traumasid, emotsionaalseid haavu või valu oma kehas, eriti vaagnapiirkonnas, mis takistab täielikku seksuaalset eneseväljendust. Tantristlik armatsemine (või tantramassaaž) võib olla naistele hämmastavalt vabastava mõjuga, avades tema südame ja tervendades teda väga sügavalt, mis võimaldab kogeda uusi ja väga ekstaatilisi naudinguid.

Me teame, et teil pole vaja rohkem põhjuseid seksimiseks. See on hea tervisele, tasakaalustab meie hormoone, vereringet, vabastab stressi ja toob meile puudutuse kaudu suurema läheduse. Kuid seksi juures on kõige tõmbavam osa ilmselt orgasm. Kinkige endale jõuludeks rohkem orgasme! Avastage enda jaoks imeline tantramaailm koos kõigega, mis sel pakkuda on.

 

Lori Doyle

 

Uuri lisaks: Bhairava joogakool

Bhairava joogakoolis on jaanuaris kolm sündmust, mis aitavad teil oma tantrateed alustada: Sissejuhatav tantramassaaži õhtu (10. jaanuaril Tallinnas, 13. jaanuaril Tartus), Tantristliku seksuaalsuse kursus 18.-19. jaanuaril ja kursus Tantramassaaž: puudutuse kunst 24.-26. jaanuaril.

 

Fotod: erakogu, sandown.us

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt