Elu pakub sulle just seda, mida vajad

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

25. märts 2013 kell 19:42



Elu pakub meile just seda, mida meil sel hetkel vaja on, ütleb joogaõpetaja Vanessa Petronelli. Välismaailm peegeldab meile neid aspekte iseendast, millest me täielikult teadlikud ei ole või mida me ei armasta. Isiksuse terviklikkus tähendab seda, et me ei saa eitada oma olemuse teatud külgi ja omaks võtta ainult neid, mida soovime. Et olla tervik, peame omaks võtma ja armastama enda kõiki külgi.

 

 

Inimese kahetine olemus tähendab seda, et ka meie kogemused ja suhted on kahetised – nii meeldivad kui ka ebameeldivad, nii positiivsed kui ka negatiivsed. Tihti oleme kriitilised nende olukordade ja suhete suhtes, mis on ebamugavad ja mitte-nauditavad, eemaldades need oma kogemusväljalt.

Võime võtta omaks ka ohvri ja süüdistava rolli, eraldades end veelgi enam mõnest isikust, grupist või olukorrast. Selle asemel, et vajalik õppetund läbi teha ja oma kogemustepagasit rikastada, jätkame  vanade uskumuste, hirmude ja käitumismustrite tugevdamist.

 

On tähtis meeles pidada, et sinu hing, sinu sügavaim olemus, on alati täiuslik ja terviklik. Ta ei mõista kohut sinu või sinu kogemuste üle. Ta on neutraalne, nähes iga suhet ja kogemust kui võimalust areneda. See osa sinust, mis mõtestab kogemusi kas meeldivate või ebameeldivatena, on sinu ego. Selleks, et muuta iga läbielatud kogemus arendavaks, tuleb kõike vaadata läbi hinge prisma, mitte ego vaatepunktist.

Iga suhe ja olukord, mida sa koged, annab sulle kingituse saada rohkem teadlikuks iseendast ja maailmast. See ilmneb kõige selgemini just nende külgede nägemisel, mis sulle teiste inimeste juures ei meeldi. Sageli on need loomujooned aga omased ka sulle endale.

 

Mõtle selle üle, et pealtnäha ebameeldivad olukorrad, mis vallandavad sinus tugeva (negatiivse) reaktsiooni, on sinu parimad õpetajad. Kui sa mõtled selle üle, miks mingi inimene või olukord sind närvi ajab või vihastab, võib see anda sulle ühtlasi iseendast ja oma nõrkadest külgedest parema pildi.

Sa ei tarvitse kohe aru saada, mis sind mingi olukorra juures ärritas, sest tihti püüab su ego selliseid olukordi eemale tõrjuda, aga kui oled endaga aus, siis mõistad, et seesama ärritav külg on ka osa sinust endast. Iga iseloomujoon või külg, mida sa kas armastad või ei armasta, on kingitus sulle endale. Mida enam sa neist külgedest teadlik oled, seda enam õpid ennast tundma ja see aitab sul edasi liikuda.

 

Tehes endaga pidevalt tööd, jääb aina vähemaks selliseid olukordi, mis sind endast välja viivad. Peale selle, et sa jõuad sügavamale iseendani, lased sa teisi mitte hukka mõistes jääda neil iseendaks. Teadmine, et kõik, mis juhtub, juhtub põhjusega, võimaldab sul armastada teisi ja iseennast ning elada terviklikumat ja õnnelikumat elu.

 

Allikas: Rise Earth

Toimetas Õnne Puhk

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt