Medvedev: Eesti-Vene suhted väljugu ideoloogilistest skeemidest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

5. aprill 2013 kell 19:14



 

Läänemeremaade peaministrite kohtumisel Peterburis tunnistas Venemaa peaminister Dmitri Medvedev, et Venemaa ja Eesti suhted “ei asu kõige kõrgemal tasemel” ja kutsus üles loobuma ideoloogilistest skeemidest, vahendab BNS.

 

“Ma ei saa vastu väita märkusele selle kohta, et meie suhted ei asu mitmete parameetrite poolest kõige kõrgemal tasemel, kusagil on need külmutatud, kusagil me ei suuda leida ühiseid arusaamu,” ütles Medvedev reedel Balti riikide valitsusjuhtidega peetud kohtumise järgsel pressikonverentsil.

Peterburi saabus teiste hulgas Eesti peaminister Andrus Ansip, kellega Medvedevil on kavas eraldi kahepoolne kohtumine.

Vene peaminister kommenteeris samuti seda, et Eesti ei andnud Nord Streamile luba viia torujuhe läbi oma majandusvööndi. “Kui ei taha, pole vaja, teised hakkavad raha saama,” ütles Medvedev, lisades, et üldiselt see otsus kahepoolseid suhteid ei mõjuta.

“Kui rääkida rangelt majanduslikest suhetest, siis ei ole need nii keerulised, kui võivad paista. Kaubavahetus kasvab, seda mõõdetakse miljardites dollarites ja sel on ilmekas kahepoolne olemus,” tõdes Vene valitsusjuht. 51% Nord Steamist kuulund Venemaa Gazpromile, ülejäänu jaguneb Saksa, Prantsusmaa ja Hollandi osanike vahel.

Ta tegi üleskutse teistes sfäärides suhete edendamiseks “väljuda skeemide raamest, mis on aeg-ajalt ideoloogilised”.

 

Allikad: BNS, Ria Novosti

Foto: Medvedev65.ru

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt