Kuidas laadida end muusika, laulmise ja tantsimisega?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

27. oktoober 2020 kell 13:38



Me tegutseme elus täiel rinnal ja anname iga päev välja palju energiat. Seda oma töös, oma perele, trenni tehes, sõpru aidates, isegi mõtlemine ja muretsemine kulutavad energiat. Kõige olulisem küsimus on siin: Kuidas end iganädalaselt laadida, et oleks jälle mida jagada? Kuidas patareid laadimine võiks toimuda mitte raske tööga vaid rõõmuga? Väelaulude kontsert kakaoga üks nauditavamaid võimalusi, mis on justkui meditatsioon, jooga, teraapia ja tantsupidu ühes. Nüüd toimivad Väelaulude kontserdid igal kolmapäeval 19:00 Tauno Kangro SkuptuuriGaleriis.

 

Sajad eestlased on leidnud endale sobiva laadimispunkti iganädalaste Väelaulude kontserdite näol, selliseid kontserte toimub nii Tallinnas kui Tartus ja koos on pidutsemas tavaliselt 50-70 inimest. “Mina käin väelaulude pea iga nädal ja peale mitme tunnist laulupidu olen alati energiat veel rohkem täis. See on lihtsalt võimas, mis tunne tekib vägevate trummirütmide mõjul, eriti siis kui ise kaasa laulad või kasvõi ümised. Ma tahan, et järjest rohkem eestlasi seda kogeksid ja seepärast pakkusin Väelaulude kontsertideks oma Skulptuurigalerii õuesaali”, ütleb skulptor Tauno Kangro.

Vaata väelaulude videot “Teretulemast koju” siit: 

Mis on väelaulude kontserditel erilist ?

Väelaulud on erinevate kultuuride traditsioonilised laulud, mis on mõeldud ühislaulmiseks. Paljud nendest viisidest on tuhandeid aastaid vanad ja kannavad põlisrahvaste esivanemate väge. Väelaulude hulka kuuluvad näiteks indiaani loitsud, aafrika ühislaulud, skandinaavia maaema laulud ja kindlasti ka eesti oma regilaul. Need laulud tekitavad publikus võimsaid tundeid, toovad nii rõõmu, kui vabastavad kurbust. “Meie kontsertitel laulame ainult eestikeelseid laule, õhutame inimesi kaasa laulma aga võimalik on ka lihtsalt mediteerida&nautida ja lasta muusikal endas võimsaid tundeid tekitada”, ütleb väelaulik Tom Valsberg

 

Kurvad lood vabastavad ja ekstaatilised lood toovad energiat juurde!

Laulud kontserdil jagunevad kahte leeri. Rahulikud ja sügavad lood, mis võimaldavad minna sügavamale enda sisse ja vabastada kurbust, blokeeringuid, traumasid. Nende lugude ajal me rändame minevikku ja vahel tulevad isegi pisarad silma. Seejärel on kontserdil võimsad trummirütmidega lood, mis loovad eriti üleva meeleseisundi ja meie kehasse hakkab voolama energiat, mis vallandavad erinevaid õnnehormoone nagu: oksidotsiin, serotoniin, endorfoonid, seepärast valdab inimesi peale kontseri ülev õnnetunne ja tohutu energia, millega kaasneb tahe tegutseda, jagada, elust rõõmu tunda. Kuna me kogeme seda suures grupis koos, siis on sellel eriti sünergiline effekt ja vahel tundub, et saal tõuseb sõna otseses mõttes lendu. Ära imesta, kui muusika on nii võimas, et kananahk tuleb ihule. Saali taga on võimalik ka tantsida ja lasta oma keha liikuma.

 

Miks pakutakse väelaulude kontserditel kakaod?

Kakaod tarvitati traditsiooniliselt Lõuna-Ameerika maiade, asteekide suurtel pidustustel. Kakao alandab vererõhku ja tõstab südamerütmi, mis võimaldab inimestel tunda sügavamaid tundeid ja vabaneda hirmudest. Tekib lapselik rõõm ja soov kõike uut proovida! Just sellel põhjusel avastavad paljud endas laulusoone, kuigi nad pole aastaid laulnud, just sellel põhjusel hakkavad inimesed jälle tantsima, sest nad ei mõtle enam, mida teised arvavad ja nad saavad lihtsalt iseenda keha aistingutest rõõmu tunda. Spetsiaalselt iidse retsepti järgi valmistatud toor-kakao jook sisaldab kaneeli, natuke chillit ja natuke mahesuhkrut ja on täis vajalikke aineid nagu. Kakao sisaldab naturaalsel kujul üle 300 erineva keemilise ühendi, nende seas ka mõnu- ja õnnetunnet tekitavaid anandamiidi, fenüületüülamiini ja teobromiini – ühendeid, mis tekivad organismis loomulikult ka siis, kui oleme armunud!

“Mina ei julgenud Väelauludele pikka aega minna ja lõpuks ikkagi läksin, kuna kutsuti. Mõtlesin, et lähen istun vaikselt nurgas ja kuulan, kuidas teised laulavad. 10 aastat tagasi oli kogu mu elu mõte muusika ja laulmine, kuid tänu tohutule lava ärevusele, lõpetasin laulmise. Alles nüüd, Väelauludel tundsin esimest korda üle 10 aasta seda mõnu ja rõõmu, miks ma üldse omal ajal muusikasse armusin. Juba esimese laulu ajal ulgusin nutta ja hakkasin lihtsalt kaasa laulma, nagu miski plokk oleks häälepaelte ja pisarakanalite eest tulnud. Väelaulud on teraapilised!”, ütleb näitleja Marilyn Jürman, kelle jaoks on väelaulud saanud iganädalaseks praktikaks.

Väelaule loovad maailmarändur Tom Valsberg kitarril, trummar Rauno Vaher trummidel ja Indigolastest tuntud laulja Aive Asperk.

NB! Kuna väelaulud kolisid uude kohta, siis on uustulnukatel võimalus osaleda soodukaga. Kui muidu on kontsertelamuse pilet koos kakaoga ukselt 30 eurot, siis 28. Oktoobril on kõikidele uustulnukatele pilet poole hinnaga 15 eurot. See pakkumine kehtib neile, kes pole kunagi väelaulude õhtul käinud!

 

Pileti leiad siit kodulehelt www.väelaulud.ee või siit Facebooki sündmuselt.

Ilmumas on kohe ka uus väelaulude CD, mida saab kodus kaasa laulda. Vaata hooandja videot siit ja soeta CD soodushinnaga.

 

Toimetas Sander Soomaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt