Ravimifirma anti kohtusse: tuntud gripiravimit reklaamiti eksitavalt ja turustati kasuahnelt

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

28. detsember 2022 kell 13:09



Foto: Pixabay / HeungSoon. Foto on illustratiivne

Ravimitootja Roche vastu on algatatud kohtuasi: hagis väidetakse, et ettevõte avaldas valeväiteid ja esitas uuringuid eksitavalt, mistõttu USA valitsus ostis kokku 1,5 miljardi dollari eest gripiravimit Tamiflu võimalike pandeemiate ajal kasutamiseks, kuigi see ravim ei ole gripipandeemiaga võitlemisel tõhus ja ettevõte oli sellest asjaolust teadlik. Hagi esitas teadlane Tom Jefferson, kes on seadnud kahtluse alla Tamiflu tõhususe juba alates 2009. aastast. Ettevõtet võib ees oodata üle 4,5 miljardi dollari suurune rahatrahv. Artikkel ilmus dr Mercola kodulehel.

 

Roche reklaaminfo kohaselt on Tamiflu (oseltamiviir), mida kasutatakse A- ja B-gripi raviks ning ennetamiseks litsentseeritud täiskasvanute ja laste gripi raviks ning gripi ennetamiseks täiskasvanutel ning üheaastastel ja vanematel lastel. Tamiflu on suukaudne neuraminidaasi inhibiitor (NAI), mis toimib gripiviiruse leviku peatamisega ja on aktiivne keha kohtades, kus viirus paljuneb.

Ravimitootja Roche vastu esitatud hagis aga väidetakse, et ettevõte on levitanud valeväiteid ja esitas ka uuringuid valesti, mistõttu USA valitsus ostis gripiravimit Tamiflu (oseltamiviir) 1,5 miljardit dollari eest.

Hagi esitas teadlane Tom Jefferson valenõuete seaduse [False Claims Act] alusel, mille kohaselt võivad üksikisikud esitada hagi valitsuse nimel. Jefferson on Tamiflu efektiivsuse kahtluse alla seadnud juba alates 2009. aastast.

Hagis väidetakse, et ravimitootja skeem hõlmas eksitavate artiklite avaldamist, milles väideti, et Tamiflu vähendab tüsistusi, gripi raskusastet, haiglaravi,

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt