Kapo vahistas riigireetmises kahtlustatava mehe

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

9. august 2013 kell 12:49



 

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid kolmapäeval kinni riigireetmises kahtlustatava endise sisejulgeolekutöötaja. Riigiprokuratuuri taotlusel võttis Harju maakohus mehe reedel vahi alla, kirjutab BNS. Väidetava reeturi isikut ei ole veel avalikustatud, kuid juba on õhus küsimus – kas tegu võib olla järjekordse näidispoomisega?

 

Harju maakohus mõistis läinud aasta juulis riigireetmises ja ametialase teabe edastamises süüdi kaitsepolitsei endise töötaja Aleksei Dresseni ja tema abikaasa Viktoria Dresseni. Aleksei Dressenile mõistis kohus karistuseks 16 aastat vangistust ja Viktoria Dressenile kuus aastat vangistust viieaastase katseajaga. Ühtlasi mõistis kohus Dressenitelt välja kriminaaltuluna saadud 142 900 eurot ning konfiskeeris Dressenitelt läbiotsimiste käigus leitud 23 556,85 eurot sularaha ning nende omanduses oleva korteri.

Kaitsepolitsei pidas riigireetmises kahtlustatava 1968. aastal sündinud kapo endise töötaja Aleksei  Dresseni ja tema abikaasa Viktoria Dresseni kinni mullu 22. veebruari hommikul.

2009. aasta 25. veebruaril mõistis harju maakohus riigireetmises süüdi kaitseministeeriumi endise kõrge ametniku Herman Simmi ning saatis ta 12 aastaks ja kuueks kuuks vangi. Kohus mõistis Simmilt välja kaitseministeeriumi tsiviilhagi 20 155 000 krooni ning 1,33 miljonit krooni kuritegelikul teel saadud raha.

Kaitsepolitsei uurimisandmetel edastas Simm Vene välisluurele ligi 13 aasta vältel tuhandeid salastatud dokumente. Herman Simmi riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatud abikaasa Heete Simmi suhtes lõpetas riigiprokuratuur sama aasta 23. veebruaril menetluse kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses.

Mitmed julgeolekutöötajad ja arvamusliidrid on maininud, et Simmi ja Dresseni kinnipidamiste näol on tegu näidispoomistega ning  palju “suuremaid” tegusid teinud reeturid on jäänud karistuseta.

 

 

Allikas: BNS

Pilt: Kapo

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt