Mahetoit jääb ostmata kõrge hinna tõttu

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

27. veebruar 2013 kell 14:55



 

Värskest uuringust selgus, et tarbijaid, kes on nõus maksma mahetoidu eest üle 10% kallimat hinda, on vaid kümnendik. Koguni 45% ei ole nõus mahetoidu eest maksma sentigi kõrgemat hinda võrreldes tavatoodetega. Kuni 10% kallimalt on nõus ostma 42% tarbijaist ja sellest veel kallimalt 11% ostjatest, selgus põllumajandusministeeriumi tellitud TNS Emori uuringust.

 

Olulisi muutusi selles osas eelmisel aastal võrreldes 2011. aastaga pole toimunud. Mahetoodete tarbimise marginaalsust kinnitab ka fakt, et mahetoodete osakaal jaekäibest moodustab 0,5%.

Kui ligi 90% vastanutest ütles, et on mahetoote eest nõus maksma kuni 10% kallimat hinda, siis turu ülevaatest selgus, et mahetooted on tavatoodetest tihti kordades kallimad. Näiteks maheleib on tavaleivast ligi kolm korda kallim, mahejahu 2-3 korda, mahekartul 2,5 korda, õunamahl 4 korda ja munad 2 korda kallimad. Veidi soodsamalt saab kätte piimatooteid. Mahepiim ja mahejogurt on tavatoodetest kallimad ligi 30%.

Kes mahetoitu üldse ei osta, põhjendavad seda kõrge hinnaga (45%), mittevajalikkusega (29%) või väidavad, et kasvatavad ise (24%).  Enim ostetakse mahetoodetena mett, kartulit, köögivilju, marju, piimatooteid, mune, liha ja leiba-saia.

 

Allikas: ERR

 

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt