10 ideed, kuidas hoida sügisel meeleolu üleval

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. november 2013 kell 20:43



Saabunud on külmad ja vihmased sügisilmad. Õhtud on pikad ja pimedad ning sügismasendus on kerge tekkima. Mida teha, et säilitada hea tuju ja suurepärane enesetunne, rääkis Katrin Oidra portaalis Alkeemia.

 

1. Muuda oma kodu hubaseks. Kuna väljas on rõske ja hing ihkab soojust, on nüüd hea aeg süüdata küünlad ning teha kaminasse tuli. Soovi korral võid põletada viirukit või valida oma lemmiklõhn aroomilampi, et ka aroomiteraapia abil tuju tõsta.

2. Kutsu sõbrad külla ja valmistage koos maitsev õhtusöök. Mis võiks olla toredam kui eriline õhtu koos parimate sõprade ja hõrgutava toiduga? Valmistage koos mõni eksootiline ja soojendav roog, mis pakub elamusi nii toidu valmistamise ajal kui ka süües.

3. Luba endale suussulavaid naudinguid. Kõik teavad, et šokolaad teeb tuju heaks. Naudi oma lemmikšokolaadi või tassikest kuuma kakaod. Neil on teaduslikult tõestatud tujutõstev toime.

4. Vaata mõnda head filmi. Olgu selleks komöödia, romantika või hoopis mõni märulifilm. Lase end kaasa haarata põnevatest seiklustest ja suurtest tunnetest.

5. Luba endale teatri-või kontserdielamus. Sügishooajal on kultuuriürituste valik eriti lai, mine hea sõbraga või armsamaga kontserdile või vaatama mõnda etendust ning peale seda nautige kohvikus kuuma glögi.

6. Mine loodusesse. Pane kindlasti selga sobiv riietus, et tuul ja vihm tuju ei rikuks ning külmetust ei tekiks. Võta kaasa termosega maitsvat taimeteed ja värskelt küpsetatud pirukaid ning retk loodusesse võib alata.

7. Külasta mõnda mõisa. Eestimaal on mitmeid kauneid ja renoveeritud romantilisi mõisakomplekse. Enne uuri pisut mõisa ajalugu ja legende, et end kohaga kurssi viia. Naudi looduse ja ajaloo ilu ning soovi ja võimaluse korral võid veeta mõisas ka luksusliku öö.

8. Loe head raamatut. Mine raamatupoodi või raamatukokku ja vali endale kaashaarav lugemine. Kui eelistad pigem ajakirju sirvida, siis raamatukogus on hea võimalus tutvuda ka vanemate numbritega.

9. Mine spaasse. Naudi veemõnusid, lase saunakuumusel külm kehast välja ajada ning hellita end massaažiga. Erinevaid massaažiliike on kümneid, alates õrnast aroomimassaažist kuni tugeva spordimassaažini. Vali endale sobiv ning sa tunned, kuidas keha ütleb “aitäh!”.

10. Õpi midagi uut. Olgu selleks mõni võõrkeel, ehete valmistamine või hoopis tantra. Vali mõni põnev kursus või koolitus, et oma ellu uusi tutvusi ja huvitavaid kogemusi tuua.

 

Katrin Oidra

 

Allikas: Alkeemia

Foto: cherryblossominteriors.co.uk

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt