President Obamal on isiklik toiduproovija

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

20. märts 2013 kell 19:34



 

Läbi ajaloo on tähtsad monarhid ja vürstid pidanud ametis „seeneproovijat“ – inimest, kelle tööks on toidu maitsmine enne valitsejat, et olla kindel, ega see mürgitatud pole. Üks kuulsamaid inimesi, kes sellisest „tööst“ rääkinud on, on Hitleri isiklik toiduproovija Margot Woelk. Ta kirjeldab, kuidas ta kartis väga, et keegi püüab füürerit mürgitada, kuid tal ei olnud valikut – tema kohustus oli proovida iga toitu enne, kui see füürerile serveeriti.

 

Paistab, et president Obama ei taha selles osas alla jääda, sest kuulujutud vihjavad, et USA presidendil on ka toiduproovija. Maine’i osariigi senaator Susan Collins kirjeldas pärast presidendi lõunat senati vabariiklastest liikmetega, mida lõunaks serveeriti, ning kuidas president Obama ei saanud süüa, kuna tema toiduproovija ei olnud kohal.

Collins kiidab lõunal serveeritud toidu tervislikkust ja vastab küsimusele, kas president sõi: „Kahjuks president ei saanud. Ta vaatas seda küll igatsevalt, aga ilmselt tal peab olema toiduproovija.“

 

2009. aastal uudisteportaalis AFP ilmunud artikli põhjal on USA salateenistus alati keeldunud kinnitamast, et USA presidendid reisivad koos toiduproovijaga, kuna see on turvalisusega seotud asjaolu, mille kohta kehtib diskreetsuse poliitika.

Samas kinnitas restorani kelner 2009. aastal, et keegi tõepoolest proovis president Obama toitu enne söömahakkamist ning on teada, et salateenistus uurib alati väga põhjalikult igasugust toitu, mis serveeritakse presidendile väljaspool Valget Maja. Enne riigivisiiti Indiasse aastal 2010 teatas India kohalik meedia samuti, et grupp Mumbai haigla arste paluti toiduproovijateks.

 

Allikad: The Daily CallerTelegraph, Hosted News, Daily Mail

Hitleri toiduproovijast Margot Woelkist saad lugeda ka siit.

Toimetas Katrin Suik



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt