Saksamaa toetab Euroopa ühtse pangaliidu loomist

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

17. aprill 2013 kell 19:02



 

Saksamaa valitsus kinnitas kolmapäeval, et toetab Euroopa ühtse pangaliidu loomist tulevaste finantskriiside vältimiseks, mis aga Berliini arvates nõuab Euroopa Liidu aluslepete muutmist, vahendab BNS.

 

Saksamaa rahandusministeeriumi pressiesindaja ütles, et tööd pangaliidu kolme komponendi kallal käivad “dünaamiliselt ja intensiivselt”, teatas AFP.

EL-i liidrid jõudsid detsembris pangaliidu loomises põhimõttelisele kokkuleppele ja selle esimene komponent, ühtne kontrollmehhanism, peaks alustama tööd 2014. aasta märtsis. Ülejäänud kaks pangaliidu tugisammast on pangahoiuste tagamise süsteem ja mehhanism läbikukkunud pankade likvideerimiseks. Neis valdkondades peaks Euroopa Komisjon lähemalt ajal ettepanekud esitama.

“Ma ei saa aru, kus meie pidurile vajutame,” ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja Martin Kotthaus vastuseks küsimusele, mis puudutas rahandusminister Wolfgang Schäuble eelmisel nädalal Dublinis peetud kõnet aluslepingute muutmise vajadusest pangaliidu loomiseks. “Tõsi on, et meil on vaja lepingutes (pangaliidu loomisele) kindlat alust,” möönis pressiesindaja.

EL-i lepingute muutmine on pikk protsess, mille õnnestumiseks ei ole tagatist, sest mõnes liikmesriigis nõuab see ratifitseerimiseks rahvahääletust.

 

Allikas: BNS

Loe lisaks: Bloomberg,  Market Watch

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt