Joogafestivalil Haapsalus tulevad ka ainult meestele mõeldud töötoad

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

4. mai 2013 kell 17:00



 

Joogafestivalil „Mees ja naine“ Haapsalus tulevad ka ainult meestele mõeldud töötoad. Teist korda toimuv Joogafestival leiab aset 20.-21. juulil Haapsalus, selle aasta teemaks on „Mees ja naine“, sealjuures on spetsiaalselt meestele korraldatud kolm töötuba.

 

 

Kahepäevasel festivalil toimub 50 sündmust – paljude erinevate joogastiilide õpitoad koos parimate juhendajatega nii Eestist kui välisriikidest. Festivalil saab muuhulgas teada, mida tähendab roheline ehk ökojooga ja kuidas toituda toortoidust. Festivalile oodatakse nii algajat kui ka juba edasijõudnud joogahuvilist. Joogafestivali peaaesinejateks on David Lurey USA-st ja Jivan Mukta Tšiilist. Lurey on tegelenud joogaga 17 aastat ning loodab Haapsalus pakkuda festivalikülastajale läbi oma kogemuse ideid, kuidas saada ühendus iseenda ja teiste inimestega. Entusiasmi ja armastust kiirgav Lurey õpetab vinyasa, acro ja rohelist joogat. Mukta on üks juhtivaid kundalini jooga õpetajaid maailmas. Ta on pühendunud meele ja hinge tervendamisvõime uurimisele, jaganud oma avastusi, tegelenud tervendamisega ning pakkunud vaimset juhatust alates 2004. aastast.

 

Festivali peakorraldaja Merit Raju sõnul valiti teema „Mees ja naine“ just seetõttu, et praegusel kõikide võimaluste ajastul on oma tegeliku olemuse juurde tagasitulemine, mehelikuks meheks ja naiselikuks naiseks olemine eriti õhus.

„Tundub, et kõige keerulisem on tihti see, mida peetakse iseenesestmõistetavaks,” kommenteerib Raju peateemat. “Loodame festivalil julgustada alles alustajaid ning pakkuda ka juba kogenud tegijatele avastamisrõõmu. Tahame külastajatele tutvustada jooga erinevaid osasid ja aidata igaühel valida endale sobivaim algus. Jooga on üheaegselt nii keha kui meele treening, enesearengu tehnika, mõtteviis ja toitumine.”

 

Lisaks jooga töötubadele, vabaõhutundidele ja loengutele on programmis kontserdid, tervisliku elustiili kaupade ja teenuste laat ning toidutöötoad. Teiste hulgas teeb muusikat Indigolastest tuntud ja raamatu „Kuidas rännata ilma hirmuta“ autor Tom Valsberg.

 

 

Allikas: GoodNews

Pilt: WaheGuru

 

Toimetas: Meeli Seermaa

 

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt