Londonis mekiti laboris kasvatatud liha

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. august 2013 kell 9:02



 

Teadlased andsid esmaspäeval Londonis vabatahtlikele maitsta maailma esimest laboris kasvatatud veiselihaburgerit ja loodavad, et see on märk toidurevolutsiooni algusest, kirjutab BNS.

 

Elus lehma lihasrakkudest kasvatatud kotlet kaalus 140 grammi ja läks maksma 250 000 eurot. Lihaskiudude hulka oli maitseomaduste parandamiseks segatud soola, munapulbrit ja saiapuru, värvi andsid peedimahl ja safran. Teadlaste kinnitusel maitseb toode nagu burger muiste.

Professor Mark Post Hollandi Maastrichti ülikoolist, kus liha kasvatati, ütles, et burger on ohutu ja sel on kõik võimalused miljonite inimeste söögisedelis ehtsa liha väljavahetamiseks.

Kotletti maitses telekaamerate ees kaks vabatahtlikku – USA toidulooja Josh Schonwald ja Austria toitumisteadlane Hanni Rützler. Viimane leidis, et burger ei ole nii mahlane kui päris lihast toode, sest rasva see ei sisalda. “Sarnaneb väga lihaga,” tõdes ta. “Kontsistents on suurepärane, aga mina tunnen puudust soolast ja piprast.”

Kohal olnud ajakirjanikele ja pealtvaatajatele, keda oli ligi 200, liha maitsta ei antud. Ürituse korraldaja sõnul ei oleks laboriliha kõigile jagunud.

Vaata ka videot:

 

 

 

Allikad: BNS, Wall Street Journal

Foto: digitaltrends.com

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt