Kümned tuhanded avaldasid Pariisis homoabielude vastu meelt

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

27. mai 2013 kell 10:25



 

Vähemalt 150 000 inimest avaldas eile Prantsusmaa pealinnas Pariisis meelt samasooliste abielude seadustamise vastu. Suuresti rahumeelselt kulgenud demonstratsiooni lõpus puhkes politsei ja sadade paremäärmuslaste vahel kähmlus, vahendas BNS.

 

Vahi alla võeti 293 inimest, kuus inimest sai vigastada, nende seas neli politseinikku, meeleavaldaja ja fotograaf. Siseminister Manuel Valls süüdistas vägivallas “paremäärmuslust”.

President François Hollande allkirjastas 18. mail seaduse, mis võimaldab samasoolistel paaridel ametlikult abielluda ja ka lapsi adopteerida. Prantsusmaa on 14 riik, mis homoabielu seaduslikuks kuulutanud. Paremäärmuslik opositsioon vaidlustas seaduse, kuid Prantsuse konstitutsioonikohus ei rahuldanud seda.

Seaduse vastased on lubanud edasi võidelda. Teisipäeval lasi end Pariisi Jumalaema kiriku altari ees maha tuntud paremäärmuslik esseist ja aktivist, kes oli vahetult enne enesetappu nõudnud olulisi samme Prantsusmaa identiteedi kaitsmiseks.

 

Allikad: BNS, The Guardian

Foto: www.presstv.ir

 

Toimetas Ksenia Kask

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt