Kapo sai 2008 korralduse KGB taustaga töötajaist vabaneda

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

14. august 2013 kell 9:16



 

Kaitsepolitsei (kapo) esimene peadirektor Jüri Pihl andis 2008. aastal siseministrina kapo peadirektorile Raivo Aegile korralduse vabaneda KGB taustaga töötajatest, kirjutab Eesti Päevaleht.

 

Pihl möönis asjaolu, et ta ei kontrollinud, kas Aeg viis vastavad otsused ka täide. “Ma ei hakanud oma nina enam detailidesse toppima,” põhjendas Pihl, miks ta otsese ja tähtsa ülesande täitmisel silma peal ei hoidnud.

Mõnda aega pärast siseministri ametist vabastamist kohtus Pihl juhuslikult ühe endise kapo töötajaga ja nende omavahelisest jutuajamisest selgus, et personalimuudatused kapos viidi läbi ja KGB taustaga inimesed, Vladimir Veitman välja arvatud, olid saadetud pensionile. “Spioon jäeti alles. Küsige neilt, miks nad spiooni alles jätsid,” sõnas Pihl.

Endisel kapo peadirektoril Raivo Aegil tekkis küsimus, miks Pihl ise vastavaid otsuseid ei teinud. Küsimuses, kas eriteenistuse tööd peaks analüüsima ajaleheveergudel, jäi Aeg Pihliga eriarvamusele. “See pole avalikuks arutamiseks. See pole mingi linnavalitsuse istung, mille tagamaid arutada, vaid eriteenistuse ja siseministri vaheline suhe,” ütles Aeg. Aegi kinnitusel on paljud kapo otsused kaetud riigisaladusega.

 

 

Allikad: BNS, Eesti Päevaleht

Foto: systemaspetsanaz.com

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt