Itaalia peaminister: EL annab euroskeptikutele ise tuult tiibadesse

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

17. november 2013 kell 10:06



 

 

“Mina võitlen Euroopa eest, mis saab aru sellest, et me võime kasinusmeetmete kätte surra, ja et ainult kasinuspoliitika järgimine pakub rahuldust [Prantsuse Rahvusliku Rinde juhile Marine] Le Penile ja [Itaalia protestipartei Viie Tähe Liikumine juhi Beppe] Grillo sugustele euroskeptikutele,” sõnas Letta.

Itaalia riigivõlg ületab prognoosi kohaselt 2014. aastal 134 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP-st), mistõttu Euroopa Komisjon hoiatas reedel, et riik ei pruugi suuta võlakoormuse vähendamiseks seatud eesmärke täita. Itaalia riigivõlg on eurotsoonis üks suurimaid, jäädes alla vaid Kreeka omale.

“Meie võlg on suur, aga see on kahanemas, ja seda tõestavad meie intressimäärad, mis minu arvates on julgustavad,” lausus peaminister. “Liiga palju püksirihma pingutamist võib majanduse taastumise lämmatada.”

Euroopa Komisjon hoiatas reedel selgesõnaliselt Prantsusmaad, Hispaaniat ja Itaaliat, et nad peavad hoidma järgmise aasta eelarvepuudujäägi lubatud tasemel. Komisjon ei saa sundida liikmesriike oma eelarvekulusid muutma, kuid hoiatus peab muutma need riigid ettevaatlikumaks rikkumise suhtes.

 

 

Allikad ja lisalugemist: BNS, ReutersThe Guardian

Foto: Niccolò Caranti / Wikimedia Commons

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt