Vabatahtlikud Iirimaal plaanivad ühe päevaga istutada miljon puud

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

23. märts 2013 kell 19:30



 

Ambitsioonikas ettevõtmises kaasa löövad vabatahtlikud Iirimaal plaanivad istutada miljon puud üle terve riigi – ja seda kõigest 24 tunni vältel –, et luua paremat elukeskkonda meile kõigile.

 

 

10 000 vabatahtlikku 32 riigist võtavad osa üle terve Iirimaa toimuvast istutusmaratonist, mis leiab aset 26. aprillil kella 12.00-st kuni 27. aprillini kella 12.00-ni. Projektis osaleb peale vabatahtlike 2000 maaomanikku – farmeritest koolide ja kogukonna ühinguteni.

Iiri Rahvusliku Metsanduse Fondi tegevdirektor Cillian Lohan ütles, et selle projekti tulemusteks on puhtam õhk, puhtam muld ja tõhusam vee imendumine maapinda, mis aitab ära hoida üleujutusi. Iga istutatud puu on arvel ja kantakse interaktiivsele kaardile.

„Kogu idee on selles, et minna kogukonna keskustesse, koolidesse ja eriti farmidesse, kes kannavad peamist hoolt meie maa eest Iirimaal, me soovime istutada neile puid, mis aitaksid kaasa maapinna arengule ning rahuldaksid kogukonna vajadusi,“ ütles Lohan.

 

Allikas: positiveNews

Toimetas: Meeli Seermaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt