Faktikontroll: kas ITK EMO juures on pidev kiirabiautode järjekord?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

7. märts 2021 kell 13:02



Fotod: ekraanikuva / Postimees + lugeja foto / Telegram.ee

Eile-üleeile lõi sotsiaalmeedias laineid pilt, kus Ida-Tallinnas Keskhaigla erikorralise meditsiini keskuse ees oli pikk järjekord autosid. Pilti jagasid Facebookis isegi arstid (kellest osad on tänaseks selle postituse oma kontolt eemaldanud) ja selle võttis oma värsket artiklit illustreerima ka Postimees.

 

Kindlasti tuleb ette hetki, kus EMO ongi üle koormatud (ja see ei ole sugugi naljaasi), ent sotsiaalmeedias ja ka Postimehe artiklis püüti sisuliselt jätta muljet, et järjekorrad ongi nüüd kogu aeg pidevad. Postimehe Facebooki postituses seisis: “Koroonapatsiente on niivõrd palju, et Ida-Tallinna keskhaigla juures ootavad kiirabiautod järjekorras.” (hiljem on postitust muudetud: “…keskhaigla juures ootasid kiirabiautod eile järjekorras.”) Kuidas aitab selline info niigi stressiseisundis inimesi?

Meie lugejate ja meie väike fotoeksperiment näitabki midagi muud. Õnneks või kahjuks ei suutnud me peale sattuda ühelegi järjekorrale.

ITK EMO ees 6. märts 2021:

ITK EMO ees 7. märts 2021:

Muide, ka 23. veebruaril oli Postimehe andmetel ITK EMK ees pikk järjekord. Põhjus – jäävihmast libedad teed. “Andmete järgi löödi ITK ajaloo kiirabi rekord. Meil käis ööpäeva jooksul 92 brigaadi. Viimase aja koormust arvestades oli ka patsiente väga palju – 191,” ütles Postimehele ITK EMK juhataja dr Märt Põlluveer, tuues võrdluseks, et eelmisel aastal oli haigete arv ühe päeva jooksul üle 145 vaid kahel või kolmel korral. Põlluveer ütles, et suure koormuse tõttu oli vaja appi kutsuda lisapersonali.

 

Fotod: ekraanikuva, Tiina Kümmel-Klooster, Telegram

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt