Mida kujutab endast populaarsust koguv AUM meditatsioon?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. detsember 2016 kell 12:52



Viimastel aastatel on kogu maailmas kogunud tuntust AUM meditatsioon (AUM: Awareness – teadlikkus, Understanding – mõistmine, Meditation – meditatsioon), mida hakkas praktseerima ja õpetama 1989. aastal Veeresh (Hollandis asuva Humaninversity asutaja). Good News uuris AUM-i kohta lähemalt Veet Manolt, kes seda ka Eestis tegemas käib. 

 

Palun selgitage, mis on AUM meditatsioon?

AUM meditatsioon on väga ilus protsess, mis koosneb 14-st sammust, mis aitavad inimestel ennast nooremana ja energilisemana tunda. Selles on erinevaid samme, mis tegelevad emotsioonidega ning erinevad sammud, mis tegelevad energiaga. On jooksmine, tantsimine, sammud armastuse andmiseks ning vastuvõtmiseks. On samme mediteerimiseks ning iseenda leidmiseks. Iga samm viib sind järgmiseni ning iga samm tegeleb sinu erineva osa energiaga.

Seda kutsutakse ka sotsiaalseks meditatsiooniks, kuna traditsiooniline meditatsioon on enamasti vaid sinu enda jaoks ning teed läbi enda protsessid suletud silmadega. Sotsiaalses meditatsioonis oled sa tegevuses teiste inimestega – sa suhtled inimestega, sa kohtud nendega, kuulad, kuidas teised ütlevad ilusaid asju sinu kohta ning jagad seda ka nendega. Seega on see väga imeline protsess ja inimestele meeldib see.

 

Kui tihti peaks seda meditatsiooni tegema?

Tehke seda nii tihti, kui te saate. Mõned inimesed teevad seda korra igal nädalal. Kuna see on sotsiaalne meditatsioon, siis sa vajad selle jaoks alati gruppi inimesi. Parim olekski kord nädalas.

 

Kui tihti teie mediteerite ning millised meditatsioonid on teie enda lemmikud?

Mina mediteerin iga päev. On erinevaid meditatsioone. Minu jaoks on meditatsioon igapäevane protsess. Mulle meeldib AUM meditatsioon, erinevaid Osho tehnikad, Osho Kundalini meditatsioon ja ka Osho Dünaamiline meditatsioon.

AUM meditatsioon on muidugi väga hea. Esimene samm AUM meditatsioonis tegeleb julgusega, kus partnerid teevad tehnikat koos, avades selle, mida nad hetkel tunnevad, ja aitavad teineteises leida vabaduse ja nooruse. Teine osa avab haavatuse ja õpetab kuidas jagada armastust ja võtta ühendust sügavama sisemusega. Veel on selles energia osa, kus joostakse veidi ja tantsitakse. Peale seda on raputamise ja väristamise faas, mille käigus koondad oma energia. Edasi tuleb emotsioonide vabastamine, mis on viha vabastamine. Siis võetakse ette tantsimine, inimesed leiavad endas põhjuse tantsimiseks. Pärast seda on nutmise samm, kus vabanetakse seesmisest valust.

Enamasti on viha vabastamine keeruline naiste jaoks, kuna naised on emotsionaalsemad. Kuid peale seda tuleb naermine ja see meeldib kõigile, naerdakse, mängitakse ja minnakse kaasa õnnelikkusega. Siis on koos suur ring, kus keskel on küünal ning kõik teevad väga sügavat ravivat häält „aum“. Seejärel jäävad kõik ringi istuma ja sulgevad oma silmad ning on veel „namaste“ ring. AUM meditatsioon on väga raviv, väga ühendav ning energiat andev, see meditatsioon on nagu mägironimine.

Infot meditatsioonide ja seminaride kohta, mis Veet Mano lähiajal Eestis läbi viib:

  • 7. detsember kell 18:00 – 20:30 AUM Meditatsioon Märjamaal
  • 16.-18. detsember algusega kell 18 algab Veet Mano 3 päevane energialaager Jõulumäe Tervisespordikeskuses – metsavaikuses ja mäeküngaste vahel
  • 18. detsember kell 19:30 – 22:00 AUM Meditatsioon Tartus
  • 19. detsember kell 18:30 – 21:00 AUM meditatsioon Tallinnas

Vaata ka AUM meditatsiooni tutvustavat videot:

 

Allikad ja lisainfo: Good NewsOsho Estonia

Foto: joyousbeliever.com

 

Toimetas GoodNews 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt