Pärnu noortele õpetatakse protestimist ja sõnavabaduse kasutamist

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

18. september 2013 kell 13:13



Reedel, 20. septembril toimub Pärnu Ülejõe Gümnaasiumis protestile ja sõnavabadusele keskenduv üritus, kus noored saavad õppida ja arutada, mis on protest, miks protestida ja kuidas seda tõhusalt teha.

 

“Vabadele ja demokraatlikele ühiskondadele on teatud arenguetapil omane võtta kehtivaid vabadusi ja õigusi iseenesestmõistetavatena, ent ajalooline kogemus on näidanud, et neid hüvesid on suhteliselt lihtne ära võtta või kaotada. Oma meelsuse avaldamine ja protestimine on õigused ja hüved, mida me saame ja peame oskama hästi kasutada, et enda ja teiste õigusi kaitsta,“ ütles ürituse korraldaja Sandra Vokk sihtasutusest Unitas.

Üritusel toimub näidisväitlus, mis lahkab sõnavabaduse piiramist, mõttevahetus ja arutelu protestikultuurist ja sõnavabadusest, milles lisaks noortele osalevad ka ühiskonnategelane ja kodanikuaktivist Siim Tuisk ning Pärnu Postimehe uudistetoimetaja Teet Roosaar. Samuti saavad noored pakkuda lahendusi ja tõstatada probleeme arutelu käigus ning õppida, kuidas oma mõtteid selgelt väljendada ja argumenteerida ning kuidas tõhusalt avaldada meelsust meedia ning interneti kaudu.

Demokraatianädal, mis toimub 15.-22. septembril 2013, seab oma eesmärgiks tõsta Eesti inimeste, eelkõige noorte, teadlikkust demokraatlikust valitsemisest ja printsiipidest ning suurendada demokraatia väärtustamist ühiskonnas. Sel nädalal toimuvad mitmed seminarid, loengud, väliüritused jm teemal “Ohud demokraatiale”. Tegemist on mitme organisatsiooni, nagu Eesti Väitlusselts, Eesti Noorteühenduste Liit, Tegusad Eesti Noored, Avatud Vabariik, Sihtasutus Unitas jt. suurprojektiga, mida toetab Avatud Eesti Fond. Protesti ja sõnavabadust käsitlev noorteüritus toimub sel kolmapäeval ka Narvas.

Üritus toimub Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi aulas kell 11-16 ja osaleda saab tasuta.

 

 

Allikad: BNS, Unitas, Ürituse Facebook

Pilt: vectorstock.com

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt