5 head nippi, kuidas avada oma loovust

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

18. september 2013 kell 21:39



Kas oled kunagi soovinud, et oskaksid joonistada, maalida, kirjutada luulet ja raamatuid, luua muusikat? Inglise kunstnik Crystal Kershaw jagab portaalis Alkeemia lihtsaid soovitusi, mis aitavad sul äratada oma loomingulisust.

1. Mängi – loovus avaneb ainult siis, kui sul on lõbus!

See ei saa olla sunnitud või tekitatud, see ilmub iseenesest, kui sa oled avatud ja vaba. Sinu kujutlusvõimel aitavad vabalt lennata eksperimenteerimine, uute asjade proovimine ja muretu mängulisus.

Tee midagi sellist, mis on puhas rõõm – mine kiigu, vaata mõnda komöödiat, laula karaoket või plätserda enda lõbuks värvidega. Üsna pea tunnetad, kuidas sinu sisemine laps ärkab ja märkad enda juures suuremat avatust loomingulisusele.

 

2. Võta enda jaoks aega

Kui sa oled pidevalt tegevuses, kuid kõik, mida teed, teed teistele ning unustad seejuures iseenda, siis on võimatu olla loov. Alusta sellest, et võtad iga päev kasvõi 30 minutit, mis on päris sinu aeg, kus saad olla üksi ning teed neid asju, mida sa tõeliselt naudid.

Proovi näiteks joonistada seda, mida sa oma aknast vaadates näed või loe mõnda head raamatut või lihtsalt mängi oma kassiga. See saadab sinu ajju signaali, et sa oled väärt nautima elu poolt pakutud toredaid asju, sinu enesekindlus kasvab ja see annab julgust ka avaldada oma loovust.

Aja möödudes võid proovida ka ujuda delfiinidega või suudelda kaunist tundmatut, kuid alustama peaksid võimalikult lihtsatest asjadest.

 

3. Liigu

Kõnni mööda maja ringi, selg ees, mine ujuma, külasta uut näitust ja istu oma lemmikkohvikus teisel kohal kui tavaliselt.

Uuel viisil liikumine ja väikeste muutuste tegemine oma igapäevarutiinis julgustab su aju looma uusi seoseid, paneb sind nägema asju teise nurga alt ja tundma end turvalisemalt muutuste suhtes.

Liikudes hakkab su keha tootma endorfiine, mis teevad sind õnnelikumaks – ära tunne end kammitsetuna, lase elul endaga koos liikuda.

Liikumine toob muutusi ja muutused tähendavad, et sa oled lähenemas oma unistustele.

 

4. Suhtle

Veeda aega inimestega, kes toetavad sinu loovust. Sel ajal, kui sa julgustad oma sisemist last välja tulema ja mänguline olema, vajad sa mängukaaslasi, mitte neid, kes sind tagasi hoiavad.

Veeda aega nendega, kelle seltsis sa end hästi tunned, mitte nendega, kes on kinnised ja skeptilised. Vali need, kes ütlevad: “Sa näed suurepärane välja oma laheda rõõmsavärvilise särgiga!”, mitte need, kes küsivad: “Miks sa selle veidra pluusiga käid?”

Pole viga, kui sul esialgu toetavaid sõpru ei olegi, sest kõige olulisem on, et sa ise tead, mida sa tahad ja tunned, et oled õigel teel. Alusta üksi ja näed, et varsti kohtad samade huvidega toredaid inimesi – sarnane tõmbab sarnast!

Loovus vajab turvalist ja positiivset tunnet. See tähendab, et pead end kasvõi ise tunnustama ja kiitma, kui midagi hästi välja tuleb.

 

5. Sea endale kindel siht

Sinu ajule meeldivad selged signaalid. Seega, mõtle enda jaoks selgeks, mis on sinu jaoks lõbus, millistes riietes näed suurepärane välja, milline oleks sinu unistuste kodu ja ideaalne töökoht. Lõika välja pilte, tee fotosid ja kirjuta juurde, mis sulle meeldib.

Tee neist piltidest enda jaoks “unistuste kollaaž” ja riputa see kuhugi, kus näed seda võimalikult tihti. Kui sa oled oma soovides kindel, siis sinu loovus leiab võimalused ja vajaliku energia, et manifesteerida need sinu ellu.

Visualiseerimine on väga võimas loomise viis, seega ole võimalikult täpne selles osas, mida soovid.

 

* Loo autor on inglise kunstnik Crystal Kershaw, kes elab ja töötab praegu Vormsi saarel. Tema loomingulised enesearendamise töötoad ja kursused Inglismaal on aidanud paljudel teha vajalikke muudatusi, et võita aega ja energiat ning keskenduda olulisele, tekitades rõõmu ja endaga rahulolu.

Crystal Kershaw juhendab ka Alkeemia Akadeemia 6-nädalast loomingulisuse kursust “Loovuse teel”, mis algab 24. septembril.

Allikas: Alkeemia
Foto: cauldronsandcupcakes.com
Toimetas Ksenja Kask



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt