Armastus, seks ja tantra, IV osa – meestele naistest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

28. november 2013 kell 20:30



LoriLori Doyle on ameeriklanna, kes juhatab Tallinnas Eesti suurimat jooga- ja tantrakooli Bhairava Yoga. Lori on praktiseerinud tantrajoogat viimased 13 aastat ning kahe kuu jooksul jagab ta õpitut/kogetut ka Telegrami lugejatega. Neljandas osas antakse universaalne tantristlik juhend naiste kohta.

 

Kes meist poleks kuulnud naiste kohta käivaid nalju – klišeelikke, naljakaid ja etteaimatavaid (nagu on ka mehi puudutavad naljad!). Enamik mehi arvab tõenäoliselt, et naisteteemalised juhised peaksid olema vähemalt 1800 lk pikkused… See siin nii pikk ei ole, kuna ainus juhendi koostamise mõte oleks, et keegi seda ka kasutaks ja ehk kasugi saaks. (Vihje: naised, näidake seda artiklit diskreetselt oma meestele!)

 

Kui irvitamine ja kaasanoogutamine kõrvale jätta, siis enamik mehi tõenäoliselt arvavad, et nad juba mõistavad naisi. Nende kujutluses on naised järgmised.

–          Neile meeldib šopata… pikalt… et osta kingi, mis on identsed juba jalasolevatega…

–          Neile meeldib rääkida… ja rääkida… ja rääkida mitte millestki erilisest (või siis kõigest siin päikese all), pidevalt ja lõputult.

–          Nad suudavad süüa teha, rääkides samal ajal telefoniga, tehes maniküüri ja vaadates telekat.

–          Nad lähevad igakuiselt mõneks päevaks natuke hulluks, mil nad sülgavad tuld, muutuvad roheliseks ja… ühesõnaga, siis on hea neile mõnda aega mitte ette jääda.

–          Nad nutavad kinos, kui tüdruk kohtab poissi… ja siis, kui tüdruk poisist ilma jääb… ja siis, kui tüdruk taipab, et poiss oligi mõttetu… ja ka siis, kui tüdruk lõpuks koos parima sõbrannaga loojangule vastu kappab ja poisi maha jätab.

–          Tegelikult polegi naisi lihtsalt võimalik mõista!

 

Vastandite tõmbumine

Kas mõni neist arvamustest ka teie suhtele kasuks tuleb? Tantristid hoiavad meeste ja naiste erinevusi au sees – tuleb välja, et mida mehelikum on mees ja mida naiselikum on naine, seda suurem on nendevaheline tõmme, mida tekitab tugev polaarsus, vastandite tõmbumine.

Kuid samuti teavad tantristid, et sugupoolte vahelisi erinevusi on oluline mõista ka suhetesse suurema harmoonia toomiseks. Siin pole eriti kasu elamisest karikatuurses üldistatud eelarvamuste maailmas ja päevast päeva samade asjade üle hädaldamisest. Niipea kui arvame end kogu lugu teadvat, oleme end ilmselt juba kuidagi sulgenud. Pilgeni täis tass pole enam kuigi kasulik anum. Meie mõistus toimib samamoodi. On öeldud: “Mõistus on nagu langevari, see töötab kõige paremini avatult.“ Kui võtame eesmärgiks mõista teineteist meeste ja naistena paremini – kuidas me tõesti nii bioloogiliselt, emotsionaalselt kui mentaalselt erineme – saame oma suhteid palju paremaks muuta.

 

10 olulist asja naiste kohta

Sellest lähtuvalt, mehed, on järgnevalt toodud 10 olulist asja, mida oleks hea naiste kohta teie suhete parandamise huvides teada!

1)      Naistel on mõlemas ajupoolkeras hästi väljaarenenud kõnekeskused. Kui olete mehena imestanud, kuidas naine suudab telefoniga rääkida ja samal ajal täpseid juhiseid järgida või telekat vaadata, siis siin on põhjus. Teada-tuntud multitasking-võimekus põhineb aju erinevustel!

2)      Naistel on tunnustusvajadus. “Lihtsalt niisama“ on suurepärane põhjus kallimale lillede toomiseks. Põhimõtteliselt iga kord, kui sa talle mainid, et ta meenus sulle, ilma et sul parajasti nälg või seksiisu oleks, on see tema jaoks suur asi. Kui sa ei tea tema lemmiklilli, tasub nende teadasaamiseks natuke asja uurida. Lubame, et ta ei pahanda nende toomise peale kunagi!

3)      Jällegi, suhtlus – ta on rääkimiseks lausa loodud. On tõsi, et naised räägivad meestest rohkem. Keskmine naine räägib päevas kuni 6000 sõna (või kuni 8000 pluss palju žestikuleerimist, kui ta on juhtumisi itaallanna), mehed aga poole vähem (2000–4000). See tähendab, et kui sinu elukaaslane ei tööta just kõnekeskuses, tunneb ta tavaliselt koju jõudes vajadust sinuga rääkides veel oma paartuhat sõna ära kasutada. Kui sina oled oma päevanormi juba ära kasutanud, siis tahad tõenäoliselt lobisemise asemel rahu ja vaikust. Proovi oma rääkimisvajaduse erinevuse lahendamiseks soovitada tal pärast tööd näiteks sõbrannadega kohtuda või siis olla valmis aruteluks õhutusöögi ajal, et saaksite end teineteise päevaga kurssi viia… enne kui tõmbud oma “koopasse“ – garaaži, töötuppa, diivanile koos õlle ja puldiga jne.

4)      Taas suhtlus! Läbitöötamine… Jah, just seetõttu, et naised on jutukad ja kipuvad oma tundeid, probleeme ja sündmusi rohkem välispidiselt läbi töötama kui mehed, kellele meeldib mõelda ja asju seesmiselt töödelda, oleks kasulik teie suhte korrashoidmiseks naiselt aeg-ajalt (või igapäevaselt) küsida “Kuidas sa end tunned?“ ja olla valmis ka kuulama – lihtsalt kuulama, ilma midagi lahendamata (mida mehed klassikaliselt üritavad). Naised oma kõrgelt arenenud intuitsiooniga eeldavad tavaliselt, et mees suudab lihtsalt tajuda, mis naisega toimub, kuid …see eeldus on sageli ekslik ja siis hakkavad nad partneri suhtes vimma üles näitama, kuna see on temaga toimuva suhtes justkui nii ükskõikne. Niisiis, mehed, kannatage see lihtsalt ära ja ennetage naisi!

5)      Ta tahab, et sa kaitseksid teda. Siia käib ka “meesteasjade“ tegemine, et ta võiks end su hoolivates kätes turvaliselt tunda: raskuste tõstmine, ühise õhtu planeerimine, tänavat ületades tema käest kinni hoidmine jne.

6)      Ta ei taha endavanuseid (või vanemaid) lapsi… See tähendab: mehed, panustage majapidamisse. Peske nõusid. Puhastage aeg-ajalt ilma palumata WC-d. Tänapäeval on väga tõenäoline, et su partner töötab väljaspool kodu (või kodus, kui ta hoolitseb laste eest) sama palju kui sina. Proovi olla empaatiavõimeline – kas sa sooviksid iga päev töölt koju tulles veel kaks tundi süüa tehes ja nõusid pestes veeta? Jagamine on hoolimine!

7)      Tal on mõnikord PMS. Kui sa pole naine, siis sa tõenäoliselt ei mõista kõiki neid hormonaalseid ja seesmisi muutusi, mis naise kehas iga kuu keerlevad. Tursumine, krambid, paistetus, peavalud, hormoonide möll, mis tekitab ärrituvust, depressiooni, stressi, viha jne. Proovi neil aegadel eriti hooliv olla. Tegelikult võid oma kaaslaselt ka küsida, et ta ütleks, millal ta neid sümptomeid tunneb, et saaksid olla mõistev ja abistav. Löö neil aegadel rohkem kampa, tee talle mullivanni või ole lihtsalt vastutulelikum. Pea meeles, et see on osa elu imest, mis meid kõiki siia on toonud: emaüsa maagia… (Joogas ja tantras on tegelikult lihtsaid tehnikaid, mis aitavad sinu Shaktil neid sümptomeid ja pingeid leevendada.)

8)      Enesehinnang võib turgutamist vajada. Võib-olla oled kuulnud uuringutest, mis näitavad, et täiesti tavalisel mehel pole probleemi peol kuumale supermodelli kehaga naisele läheneda ja teda välja kutsuda. Olete te aga märganud, et naistel on tavaliselt palju madalam enesehinnang? Ta võibki olla peol kuum supermodell, kuid sisemiselt võib ta end ikkagi eemaletõukavana tunda, kes pole tähelepanu ega armastust väärt. Kuigi sellest üle saamine on ainult iga inimese enda võimuses – ja selleks võib soovitada enesehinnangu tõstjana tuntud joogat – tuleb kasuks ka tema eriliste omaduste tunnustamine, tihti.

9)      Naistel võtab seksuaalne ülessoojenemine palju aega. Seda oled sa tõenäoliselt juba isegi märganud. Kas aga teadsid, et keskmisel naisel kaasneb sellega ka hulk psühholoogilist pagasit? Ta tunneb ehk piinlikkust või süütunnet, et tal erutumine kauem aega võtab; võib-olla ta muretseb, et sul võib tema järele oodates igav hakata jne. Sellisel puhul pole midagi toredamat kui mees, kes püsib naise jaoks täiesti kohal, ütleb talle, et meil on kogu maailma aeg ja ma ei kao kuhugi. Naise jaoks seksuaalselt kohalolev mees teenib peagi ära tema armastuse ja tänulikkuse. (Ja kui ta juhtub veel tantrist olema, peab naine teda tõenäoliselt ka superkangelaseks!)

10)  Tal on alati visioon, kuidas sa mehena oma parimat potentsiaali realiseerid. Kuigi mõnikord võib tunduda, et ta ei aktsepteeri sind sellise mehena, kes sa oled, proovi sellesse siiski suhtuda kui teatud idealismi või optimistlikku mõtteviisi arenguruumi omavast mehest, mis tuleneb armastusest ja parimatest kavatsustest. Ta võib olla kritiseerimisel kohmakas (ja järgmisel nädalal tulevad ka soovitused naistele), kuid proovige mitte sellele reageerida ja sulguda. Proovige näha, mis talle päriselt muret teeb. Kui seda küsida, võib ta isegi taibata ja tunnistada, et tegelikult oli ta pahane ülesjäetud prill-laua pärast… Ja kui on tegemist armastusega, on seda probleemi juba lihtne lahendada.

 

Lory Doyle

 

Uuri lisaks: Bhairava joogakool

Naised on lahkesti oodatud Bhairava Yoga Shakti õhtule “Südame imed“ reedel, 6. detsembril kell 18.00, Narva mnt 11d, Tallinn.

 

Fotod: erakogu, wallarc.com

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt