Iraan esitas 18 inimesele süüdistuse seotuses tuumateadlaste tapmisega

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

18. märts 2013 kell 11:16



 

Iraani kohus mõistis süüdi tuumateadlaste tapmises süüdistatud 18 kahtlusalust, edastas poolametlik uudisteagentuur Mehr pühapäeval. Mehr tsiteeris Teherani peaprokuröri Abbas Jafarit, kelle sõnul algavad kohtuprotsessid lähikuudel, vahendas BNS.

 

Viimase kolme aasta jooksul on tapetud vähemalt viis Iraani tuumateadlast, teiste seas Natanzi uraanirikastuskompleksi juht Mostafa Ahmadi Roshan, kelle auto 11. jaanuaril pommiga õhku lasti. Ta ei olnud relvastatud ega asunud ligilähedalgi ühelegi lahinguväljale. Meest jäid leinama naine ja väike poeg.

Teheran on nende tapmises süüdistanud Iisraeli luureteenistust Mossad, Ühendriikide Luure Keskagentuuri (CIA) ning Briti välisluuret MI6. USA ja Suurbritannia on süüdistused tagasi lükanud, Iisrael ei ole neid kommenteerinud.

Mullu poos Iraan üles mehe, kes mõisteti 2010. aastal ühe tuumafüüsiku tapmise eest surma.

Lääneriigid ja Iisrael heidavad Iraanile ette tuumaenergia tootmise kattevarju all tuumarelva väljatöötamist, Teheran on kinnitanud, et selle tuumaprogramm on rangelt tsiviilotstarbeline.

 

Allikad: BNS, The Times of Israel, Guardian

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt