2 minuti Telegram: Franz Ferdinand

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

11. oktoober 2018 kell 10:35



Kas sina pead end selliseks inimeseks, kellele meeldib oma uskumusi proovile panna? Siin fotol on Viini sõjamuuseumis välja pandud auto, milles istus Austria ertshertsog Franz Ferdinand, kui ta 1914. aastal ära tapeti.

 

See on sündmus millest sai alguse I ms ja kui sa ajalugu tead, siis oled kursis, et I ms põhimõtteliselt ajendas valla ka II ms, millest põhimõtteliselt arenes välja Külm sõda ja sealt edasi Afganistani, Iraagi, Iraani sõjad kuni tänapäevani välja.

Teisisõnu kõik mida me teame viimase 100 aasta ajaloost, sai alguse ühe mehe atentaadist, kes istus selles autos.

Kui me vaatame selle auto numbrimärki, siis mida me näeme? – A III 118 ehk A 11 11 18, miks on see oluline? Juhtumisi on see kuupäev, millal I ms sõda ära lõpetati. Just nii – 11. novembril 1918 lõpetati ära I ms, kui kuulutati välja vaherahu ehk inglise keeles armistice – teisisõnu A 11 11 18.

Ehk lõpetati ära see sama sõda, mis sai alguse sellest autost, mille peal on numbrimärk sõjalõpu kuupäevaga.
Kas sina olid sellega kursis? Miks meile sellest koolis ei räägitud? Vastus on väga lihtne – ajaloo õpetajad ei ole sellega kursis. Palju põnevam küsimus on: Miks nad seda ei tea? Kuidas on võimalik, et nad seda ei tea?


Ma mäletan kui mina käisin koolis, siis I ms kohta meile räägiti mis riik kellega koalitsioonis oli, kuidas salgad liikusid, kogu asi oli vägagi detailne. Aga mitte kordagi nad ei öelnud, et muide see auto, millest kogu asi alguse sai, et seal peal oli numbrimärk kuupäevaga millal kogu sõda ära lõppeb.
Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt