Võimalik ainult Venemaal? Kauplusse ostlema pääseb ka kodumasina või toidupakendi QR-koodiga

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

13. jaanuar 2022 kell 8:51



Rostovi oblasti elanikud on kauplustesse ja kaubanduskeskustesse pääsemiseks välja mõelnud üsna nutika viisi: ilma vaktsiinipassita inimesed kasutavad ettenäitamiseks sageli kodumasinate- ja toidupakenditel olevaid QR-koode, selgus Venemaa tarbijakaitseameti piirkonnajuhtide koosolekul detsembris.

 

Kaupluste turvatöötajad suhtuvad vaktsineerimistõendite QR-koodide kontrollimisse üsna leigelt ja seetõttu saavad inimesed, kes teesklevad triikrauda, pesumasinat või kanafileed üsna hõlpsalt ostukeskustesse sisse.

“Kuigi QR-koodide kontrollimiseks kasutatakse telefoni või lugejat, oleme korduvalt tuvastanud, et sageli antakse kontrollimiseks näiteks kanafilee, triikraua või pesumasinaga seotud koode,” vahendas veebikülg Znak.com tarbijakaitseameti Rostovi piirkonna ülema Jevgeni Kovaljovi sõnu.

Veebilehekülg Fontanka kirjutas 30. novembril 2021, et Peterburis paljastas politsei võltsitud QR-koodide hankimise skeemi, kus kliinik väljastas QR-koodi, jättes süsti tegemata ja visates ära 15 000 rubla eest Sputniku ampulle. Tundub, et Venemaal vaktsiinidoose suurt ei hinnata, küll aga läheb vaja vaktsineerimise tõendit.

 

Allikas: fontanka.ru

 

Toimetas Sander Soomaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt