Kohv – head ja halvad küljed ning ajurveeda-põhine lähenemine

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

9. jaanuar 2020 kell 21:16



Kas kohv on tervisele kasulik või kahjulik? Mõlemat argumenti annab tõendada teadusuuringute abil. Täna öeldakse meile, et kohv on kahjulik, homme räägitakse vastupidist. Kohvisõbrad ütlevad aga, et neil on täitsa ükskõik – nad joovad seda kõigest hoolimata. Ajurveeda arst dr John Douillard on kokku kogunud kohvi tervislikkust ja ebatervislikkust iseloomustavad uuringud ning lisanud sinna juurde ka ajurveeda vaatepunkti.

 

Viimastel aastatel oleme näinud hämmastavalt suurt hulka avaldatud teadustöid, mis kiidavad kohvi tervislikke omadusi. Küsimus on: kas need uuringud teevad olematuks varasemalt tehtud töödes välja toodud negatiivsed mõjud tervisele? Kohv on vastuoluline teema – mis puudutab meie tervist, kas see on meie sõber või vaenlane? Arutame ka seda, kuidas erineva kehatüübiga inimesed võivad kohvile erinevalt reageerida ning vaatame kohvi läbi ajurveeda prisma.

Kohvi head omadused

Erinevatest teadusuuringutest pärit kokkuvõtted:

  • Kui jood ühe tassi kohvi päevas, võid langetada diabeeti haigestumise riski 13% võrra (1), kuid juues 12 tassi päevas, vähendad seda riski 67% võrra (2). Kaksteist tassi kohvi!
  • Kuus tassi kohvi päevas vähendas eesnäärme vähki haigestumise riski 18% ning agressiivse surmava vähi riski 40% (3).
  • Neli tassi kohvi päevas või


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.