Teadlaste väitel on kliima soojenemine aeglustunud

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

20. mai 2013 kell 21:27



 

Ka peavooluteadus on lõpuks kliima muutuse teemal sulama hakanud. Kõige hullem kliima soojenemise stsenaarium jääb õnneks ära, sest kliima soojenemine on ootamatult aeglustunud, kuigi kasvuhoonegaaside hulk kogu aeg suureneb, väidab kaheksa riigi teadlastest koosnev rühm teadusajakirjas Nature Geoscience.

 

BNS vahendas, et järeldusele jõudnud rühma kuulub USA, Suurbritannia, Kanada, Austraalia, Prantsusmaa, Saksamaa, Šveitsi ja Norra teadlasi. See tulemus üllatas neid, sest kasvuhoonegaaside hulk suureneb ja pärast 1998. aastat on registreeritud 10 kõige soojemat aastat sellest peale, kui 1850. aastatel mõõtmisi alustati.

Teadlaste sõnul annab uus seisukoht inimkonnale teise temperatuuri tõusu peatamise võimaluse, enne kui tõus ulatub kahe kraadini. Maailma liidrid on ühel meelel selles, et kahe kraadi piiri ei tohi ületada. Kui seni tundus, et see eesmärk ei ole saavutatav, siis nüüd on teadlased lisanud uut lootust.

 

Allikas: BNS

Pilt: aiche.org

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt