USA-s loodetakse luua universaalset gripivaktsiini

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

12. juuni 2013 kell 20:55



Inimeste teadlikkus vaktsiinide ebatõhususest on üle maailma tõusmas ning gripivaktsiin on neist kõige suurem läbikukkumine. Gripi vastu vaktsineerijate hulk on igal aastal aina väiksem, kuna inimesed on aina paremini informeeritud vaktsiini toksilistest lisaainetest ja selle tegeliku kasu puudumisest.

 

Ka Ameerikas on viimase info kohaselt vaktsineerijate hulk langenud. 2010. aastal näitas tarbijauuring, et kõigest 37% küsitlusele vastanutest planeeris ennast gripi vastu vaktsineerida. See ei ole ime, võttes arvesse, et järjekordset vaktsiini väljatöötava firma ametlik statistika näitab, et enamik seni kasutatud gripivaktsiine on tervete inimeste puhul kõigest 59% efektiivsed ning see näitaja on isegi veel madalam üle 65-aastaste ja alla 2-aastaste inimeste puhul.

Püüdes säilitada gripivaktsiini ning laiemas plaanis kogu vaktsiiniäri usaldusväärsust, on FluGen Inc. USA rahvatervise instituudi (US National Institutes of Health – NIH) rahastusel pühendunud universaalse gripivaktsiini loomisele. Toote nimi on Redee Flu ning tootjate sõnul piisab, kui seda manustada kord 3–5 aasta jooksul ning see kaitseb kõigi võimalike gripiviiruse tüvede vastu.

NIH-i juht Francis Collins on seda kommenteerides öelnud, et universaalne gripivaktsiin näis mõned aastad tagasi veel täiesti kättesaamatu, kuna gripiviirused muteeruvad igal aastal ning muudavad eelmise aasta vaktsiini kasutuks. Kuid hiljuti on teadlased leidnud, et viiruse kestal on mõned osad, mis ei muutu. Kui luua vaktsiin just selle järgi, siis kaitseks see kõikide viirusetüvede vastu.

Dr Pamuk Pilsel, kes esitas seni tehtud tööd Maailma Tervishoiuorganisatsiooni gripi teemalisel kohtumisel selle aasta algul Hongkongis selgitas, et nende loodav viirus peaks olema uudne lahendus, kuna kehasse viiakse elav viirus, mis ei suuda paljuneda, kuid vallandab jõulise immuunreaktsiooni, mis tagab laialdase kaitse.

Nii et kui siiani oli gripivaktsiini üks kõrvalnähtus vaikimisi grippi haigestumine, siis käesoleval juhul ei varja keegi, et vaktsiin sisaldab elusat viirusetüve. Lisaks sellele on seal tavapärane mürgine kokteil erinevaid lisaaineid nagu tiomersaal, alumiinium, antifriis (etüleenglükool), naatriumglutamaat ning naftapõhised toksiinid.

 

Allikad: Natural News 1, USA Today, JS Online, Business Wire, Natural News 2

Foto: www.topnews.in

 

Toimetas Katrin Suik

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt