Kullaga kauplejatelt hakatakse võtma sõrmejälgi

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

14. veebruar 2013 kell 14:36



 

Eelmisel nädalal andis USA-s Houstoni linnanõukogu välja määruse, mille põhjal peavad kõik väärismetalle müüvad inimesed andma näpujäljed ja laskma end pildistada.

 

Määruse eesmärk on varastatud kauba müüjate vahelevõtmine. Kõik ettevõtted, kes tegelevad kullaostuga, peavad müüjatelt võtma sõrmejäljed, neid pildistama ja lisaks tegema fotod ka müüdavatest esemetest. Asja võib vaadata ka nii, et kõiki kullamüüjaid peetakse automaatselt kurjategijateks, kuni ei ole tõestatud vastupidist.

 

„See määrus annab meile vajalikud tööriistad väärisehetega seotud kuritegudega võitlemiseks, olgu nendeks siis vargused või kallaletungid,” ütles Houstoni politseinik Rick Barajas.

Houstoni linnanõukogu liige Helena Brown on aga arvamusel, et see määrus on mõttetu, kuna ükski varas ei oleks nõus end pildistada laskma või sõrmejälgi andma. „See on täiesti naeruväärne! Ma ei saa aru, kes see küll Houstoni politseiametile ütles, et see määrus neid aidata võiks. See ei aita mitte kedagi, pigem mõjub see halvasti väärismetalliärile ning meie eneseaustusele ja vabadusele,” kommenteeris Brown.

 

Allikas: Infowars, ABC

 

 

Toimetas Chris Kala

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt