Sularaha kasutamine muudetakse ebapraktiliseks: SEB tõstab teenuste hindu

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

29. november 2013 kell 19:42



SEB tõstab alates järgmise aasta veebruarist sularaga seotud teenuste hindu. Kui praegu saab SEB klient tasuta automaadist välja võtta 2000 eurot kuus, siis alates veebruarist on see summa 1000 eurot ning suuremate summade puhul tuleb pangale tasuda 0,3% summast, kirjutab ERR.

 

Kui praegu saavad erakliendid kontoris sularaha kontole sisse maksta tasuta, siis nüüd hakkab sularaha sissemakse maksma nii era- kui ärikliendile 0,3% summast, minimaalselt 2 eurot. Tasuta sissemakse võimalus säilib vaid juuniorkonto omanikele kuni 100 euro ulatuses kuus.

Sularaha väljamakse eest kontoris peab teenustasuks andma ka edaspidi 0,4% summast, kuid senine minimaalne tasu uue 2 euro asemel oli 1,92 eurot. Müntide sisse- ja väljamakse hakkab maksma 3% summast senise 1,5% asemel, minimaalselt 2 eurot, senise 1,6 euro asemel.

Kui seni oli sularaha sissemaksmine automaatide vahendusel tasuta, siis edaspidi on tasuta kuni 6000 euro sissemaksmine kuus ning piirsummast suuremate tehingute puhul tuleb maksta teenustasu 0,2% ületatavast summast.

SEB loodab, et teenuste hinnatõusud suunavad inimesi rohkem kaardimakseid ja automaate kasutama ning vähendavad sularaha ringlust ja pangakontorite koormust.

“Euroopa Keskpanga uuring näitas, et Eestis on kaardimakse kaupmehele sularahamaksest 45% odavam,” kommeteeris SEB juhatuse liige EerikaVaikmäe-Koit.

 

 

Allikad ja lisalugemist: ERR, SEB

Foto: Avij / Wikimedia Commons

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt