Uudiseid Soomest: päevauudiseid toodetakse nüüd ka vene keeles

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

9. detsember 2013 kell 9:12



 

Igal esmaspäeval teeb möödunud nädalal meie naabreid (Lätit, Leedut, Soomet, Venemaad, Rootsit) enim kõnetanud uudistest kokkuvõtte turismi-teadjamehest läänemereruumi-poliit, EHTE (Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkooli) arendus- ja uuringute osakonna juhataja ning õppejõud Ain Hinsberg.

 

Helsingin Sanomat annab uudisteülevaadet ka vene keeles

Soome suurim päevaleht Helsingin Sanomat avas hiljuti oma kodulehel venekeelse osa, kus peamiselt antakse lühiülevaateid põhiuudistest koos mõne täies mahus äratoodud olulisema uudislooga. Mõnda aega tagasi hakkas venekeelseid uudiseid jagama ka Soome ringhääling.

Allikas: Helsingin Sanomat

 

Vabatahtlike töö võib olla palgatööliste omast efektiivsem

Soomes peeti 4. detsembril vabatahtlike päeva. Põhjanaabrite juures on vabatahtlike liikumise eesmärgiks kaasata pooled soomlastest vabatahtliku tegevusega ja eelmisel aastal tehtud uuringu tulemustest selgus, et kohati on vabatahtlik töö efektiivsem samast tööst, mis on tehtud palga eest. Aktiivseid noori on vabatahtlike hulgas 100 000 ja umbes kolmandik Soome noortest oleks valmis vabatahtlikuna midagi tegema, kui neid ainult kaasataks.

Allikas: City

 

Riik on Soomes võtnud enda kanda liiga palju

Aalto ülikooli professori Vesa Puttoneni hinnangul on Soomes riiki liiga palju ehk riik on võtnud enda kanda liiga palju, seda ka majanduses ja ettevõtluses. Nüüd ollakse küll struktuuriuuendustega minemas riigi rolli vähendamise suunas, kuid vastavad sammud on esialgu väga tagasihoidlikud.

Professor tahaks viia keskustelu ajas tagasi, kui jäi tema sõnul täpsustamata ja kokku leppimata, mida keegi heaoluühiskonnana silmas peab ja millist heaoluriiki Soomes luuakse.

Allikas: Talouselämä

 

Iseseisvuspäev paistis silma vägivallarohkusega

Ka Eesti uudistesse jõudis suurem Soome iseseisvuse tähistamisega seoses 6. detsembril toimunud mäsu Tamperes, kuna tänavu toimus ka presidendi vastuvõtt seal. Samas oli ka pealinnas iseseisvuse tähistamine varasemast märgatavalt vägivallarohkem.

Allikas: Metro

 

Soome kaitsejõudude talveoskusteave huvitab NATO-t

Soome kaitsejõudude talveoskusteave on hakanud varasemast rohkem huvitama NATO-maid. Senisest enam on tuntud huvi Soome talves korraldatavate koolituste vastu, kus muuhulgas avaneb võimalus ka oma tehnika ja isikkoosseisu testimiseks külmades oludes. Huvilised on näiteks USA-st, Saksamaalt, Suurbritanniast, Prantsusmaalt ja ja mitte-NATO-liikmest Šveitsist.

Allikas: MTV

 

Pilt:  HS

 

Toimetas Ain Hinsberg

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt