Kuidas “Seinfeldi strateegia“ aitab üle saada asjade edasilükkamistest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

26. veebruar 2023 kell 12:12



Jerry Seinfeld on üks maailma edukamaid koomikuid. Comedy Centrali kolleegiumi arvates on Jerry üks sajast läbi aegade parimast koomikust ja ta oli kaasautoriks hitt-telesarjale “Seinfeld“, mis on võitnud lugematul hulgal auhindu ja tiitleid (ka TV Guide’i “Läbi aegade parim telesarja episood“ kuulub “Seinfeldile“). Jerry sissetulekud saavutasid lae 1998. aastal, mil ta teenis 267 miljonit dollarit (jah, kogu see summa ühe aasta jooksul, see pole trükiviga). Terve dekaad hiljem, aastal 2008 teenis mees endiselt märkimisväärsed 85 miljonit dollarit. Seinfeldi edu saladuseks ei ole aga niivõrd andekus või õnn, kui midagi hoopis lihtsamat, milleks kõik inimesed on võimelised, kui vaid tahavad.

 

Jerry Seinfeld on varakas, populaarne ja kõrgelt hinnatud, tegemist on vaieldamatult oma põlvkonna ühe edukaima koomiku, kirjaniku ja näitlejaga.

Kuid Seinfeldi karjääri kõige muljetavaldavam aspekt ei ole mitte auhinnad, tulud ega erilised hetked – vaid tähelepanuväärne järjepidevus. Ühest show’st teise, aastast-aastasse; esinedes, luues ja meelt lahutades ning seda kõike veel kvaliteetselt. Jerry Seinfeld toodab sellise järjepidevuse ja tulemuslikkusega, mida ilmselt enamus meist sooviks oma tööelus saavutada.

Võrdle korraks tema saavutusi selle olukorraga, kust mina ja sina end tihti leiame. Me tahame luua, aga meil on sellega raskusi. Me tahame harjutada, aga me ei leia motivatsiooni. Me tahame oma eesmärke saavutada, aga ühel või teisel põhjusel me lükkame asju edasi.

Kuhu me täpsemalt siis kinni jääme? Milliseid strateegiaid Jerry Seinfeld kasutab viivitustega võitlemiseks ja kvaliteetse töö tegemiseks? Mida ta teeb iga päev, mida enamik inimesi ei tee?

Ma ei ole kindel kõigis tema nippides, kuid avastasin hiljuti artikli, mis paljastas Seinfeldi uskumatu tootlikkuse ühe saladuse.

Räägimegi edasi sellest, mis on “Seinfeldi strateegia” ja kuidas seda kasutada, et kõrvaldada valemist viivitamine ja saavutada oma eesmärgid.

Seinfeldi strateegia

Brad Isaac oli noor koomik, kes oli just alustamas oma karjääri. Ühel saatuslikul ööl leidis ta end klubist, kus Jerry Seinfeld parajasti esines. Ühes intervjuus “LifeHackerile“ jagas Isaac seda, mis juhtus, kui ta Seinfeldi lava taga kinni püüdis ja küsis, kas tal on “mingeid näpunäiteid noorele koomikule”.

Nii kirjeldas Isaac oma vestlust Seinfeldiga

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt