Alternatiivsed ravimeetodid: mis on kaaniteraapia?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

18. mai 2013 kell 15:17



 

Kaaniravi ehk hirudoteraapia on vanaaegne loodusravimeetod, mille ajalugu ulatub rohkem kui tuhande aasta taha. See rahvameditsiinis hästi tuntud tervendusmeetod töötab tänu vere eemaldamisele, mis organismi stimuleerib, kuid mitte ainult.

 

Kaani süljes on bioloogiliselt aktiivsed ained. Kaan imeb 5 kuni 15 ml verd ja eraldab vereringesse umbes 400 bioloogiliselt aktiivset toimeainet. Nendest põhiline on hirudiin, mis takistab vere hüübimist. See toime on meditsiinis väga kasulik, näiteks pärast operatsiooni, kui on oht trombide tekkeks.

Teiseks on kaani süljes aineid, mis mõjuvad valuvaigistavalt. Kolmandaks on tema süljel säilitav, konserveeriv toime. Kaanisüljes sisaldav gialuronidaza taastab põletike korral vere ja lümfide ringlust organismis. Hirudoteraapia abil tugevdatakse patsientide immuunsüsteemi.

Kaan on suurepärane looduslik bioenergiline terapeut. Inimene haigestub, kui tekivad takistused eluenergia edasikandumisel vastavates kanalites, mis peaks toimuma vabalt analoogiliselt ühendatud anumatega. Algul häiritakse funktsioonid, lõpuks aga ka struktuurid. Seepärast on esmane vajadus loomuliku energiavoolu taastamine. Kõikidel inimorganitel on oma projektsioonid keha pinnal, aga peopesal, jalataldadel, näppudel ja varvastel on omapärane siseorganite “tabloo”. Seepärast nõelraviarsti nõel või arsti sõrm punktmassaažil mõjutavad siseorganite projektsioone ja deblokeerivad ning taastavad energia edasikandumise. Kui aga bioloogilises aktiivses kohas asendada metallnõel “elusa nõela” ehk kaaniga, selgus, et kaan kutsus ootamatult esile võimsa immuunsust stimuleeriva efekti.

Nüüdisaegne meditsiin vaatab kaanidele teise pilguga. Teadlaste uuringud kinnitavad kaaniravi efektiivsust meditsiini valdkondades täiendava ravimeetodiga. Kaaniravi ohtlik ei ole, kuid seda tuleb teha teadlikult.

Kaanidega nakatamine on välistatud. Kaaniraviks kasutatakse biovabrikus kasvatatud kaane. Kaane kasutatakse üks kord. Kasutatud kaanid hävitatakse. Kui hirudoteraapiat on tehtud liiga palju, võib tekkida lümfisõlmede suurenemine ja kaanipanemiskohtade sügelus. Sellel juhul tuleb rakendada vastavad hügieenilised abinõud.

 

Allikas: Kaaniravi.ee

Foto: sathiyam.tv

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt